İlk maçı kazanmanın vermiş olduğu güvenle sahaya çıkan Fenerbahçe , karşısında Braga ile beraber Hırvat hakemi de buldu. 

Ülkemizde yaşanan kara günlerin ardından gelebilecek bir tur vizesi , bir nebze de olsa sporseverler için teselli olacaktı. Ancak Braga , savunmanın bir anlık dikkat kaybından faydalanarak araya atılan pasta golü bularak 1-0 öne geçti. Portekiz rejisinin ısrarla tekrar etmediği görüntülerde bu golün ofsayt olduğu açıkça belliydi. 

Top Braga oyuncularına geldiği zaman tıpkı bir basketbol hakemi edasına bürünen Bebek , adeta rakip oyuncuları kanatları arasına aldı. Şener'in taç atışını yerinden kullanmaması üzerine topu rakibe veren İvan , takım arkadaşına tepki gösteren De Souza'ya sarı kart göstererek niyetini açıkça belli etti. Bu kartın ardından zaten maç süresince verilen kararlarla gerilen Pereira , gösterdiği reaksiyon sebebiyle tetikçi hakem tarafından tribüne gönderildi.

Maç boyunca tutuk bir oyun sergileyen Nani'nin ilk yarının uzatma dakiklarında gelen asistiyle Alper Potuk "normal şartlarda" turu getiren golü Braga ağlarına bıraktı. Devreye bu moralle giren sarı lacivertliler 2 gollük avantajın rahatlığıyla ikinci 45 dakikaya çıkacaktı.

Devre Arasında Fenerbahçe'yi Elediler!

Ancak ikinci kez başlama düdüğü çaldığında kimse bu gecenin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini hesap dahi etmemişti. 2010-2011 sezonu sonrasında Fenerbahçe'yi sözde şike davası sebebiyle 1 yıl men eden Uefa düğmeye basmış ve ipleri Bebek'in ellerine vermişti. Penaltı pozisyonuna kadar iyi bir savunma kurgusu kuran Fener'in oyununu , İvan saçma sapan bir kararla bozdu. 

Elleri vücudu ile bitişik Mehmet Topal'ın yakın mesafeden koluna çarpan topa penaltı kararı veren hakem , üstüne üstlük bir de kırmızı kart ile oyuncuyu cezalandırdı. 2. golü yedikten sonra panik haline bürünen hocasız Fenerbahçe  Braga'ya , İvan'a ve Uefa'ya 10 kişi direnemedi..

UEFA'nın Fenerbahçe İle Bir Derdi Var!

Mental olarak oyundan düşen Fenerbahçe Kadlec ve Volkan Şen değişiklikleri ile kendine gelmeye çalışsada maçın başında belirlenen sonuca fazla direnemedi... Oyun boyunca Fenerbahçeli oyuncularla dialog kurmayan İvan Bebek skor tabelasını adeta kendi elleriyle değiştirdi. Bruno Alves'in çekingen müdahaleleri ile kalesinde 2 gol daha gören Fenerbahçe için tur kapıları masa başında kapanmış oldu..

Van Persie'nin yakalamış olduğu pozisyonlarda kalitesinden eser yoktu. Özellikle bir korner pozisyonu var ki... Ahlar vahlar arasında top çizgiye paralel olarak auta gitti.. Pereira sanırım Fenerbahçe tarihinin en talihsiz hocalarından birisi. Hangisini ilk 11'de oynatsa "keşke diğeri olsaydı" dedirtiyorlar sahada ki performanslarıyla...

Semih Sadece Kaleye Atmamış!

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Semih'in attığı gol anşalılan o ki sadece kaleye girmemiş... Portekiz seyircisi ise maçın başından sonuna kadar Türk ırkçılığı yaptı. Bu konularda çok hassas (!) olan UEFA bakalım bu davranışlardan sonra nasıl bir karar verecek hep beraber göreceğiz...

Melo Kendine Yakışanı Yaptı!

Ankara'da yaşanan kara gecenin ardından birlik beraberlik çağrıları yapan taraftarlar ise , kendini bilmez futbolcular yüzünden yeniden gerildi. Artık ülkeyle ve eski kulübüyle bir ilişkisi kalmamış , futbol hayatını İtalya'da sürdüren Melo maçın ardından temsilcimizle "köpek dili" çıkararak dalga geçti... Canım ülkemin vatandaşları ise buna alkış tutarak resmen ortak oldular...

Uefa'nın sözde şike davası sebebiyle 2 yıl ceza verdiği Fenerbahçe senin kupanda yarı final oynadı. Neden korktun da bu kez sahada hakemle işi bitrdin UEFA ?