Sezon başındaki oyunuyla eleştirilen Fenerbahçe’nin futbolundaki gelişimin en önemli etkenlerin biri Aziz Yıldırım oldu. Sarı-lacivertli kulübün başkanı ilk 10 haftada sergilenen futboldan kendisi de memnun olmamasına rağmen panik yapmadı ve takıma sahip çıktı.

Hedef adam haline getirilen teknik direktör Vitor Pereira’ya tam destek veren Yıldırım, “Bu takımın hocası sensin, sana güveniyorum. Seninle önemli başarılar kazanacağımıza inanıyorum” diyerek Portekizli teknik adama güven aşıladı.

Futbolculara da inancını dile getiren Aziz Yıldırım eline geçen her fırsatta takıma moral verdi, transfer taksitleri ve maç başı alacaklarını tıkır tıkır ödedi. Mersin deplasmanından önce Adana’da kamp yapılan otelde takımla gerçekleştirdiği toplantıda 3 Temmuz sürecinde yaşanan zorlukları, kulübe yapılan baskıları, camianın fedâkarlıklarını anlatan Fenerbahçe Başkanı, “Bu renklere borçlusunuz” diyerek futbolcuları motive etti. Nani ve Van Persie’nin Pereira ile yaşadığı krizde devreye girdi, sıkıntıyı çözdü.

Kaynak: AMK