Bogdanovic; “Bu takımda yer aldığım için gurur duyuyorum. Sezonu bitiriş şeklimiz inanılmazdı. Takım olarak karakterimizi sahaya yansıttık. Geçen sene ki finalden sonra buraya tekrar geleceğimizi ve kazanacağımızı söylemiştik ve bunu başardık. Geçen sene sözleşmemle ilgili çok düşünme fırsatım olmamıştı çünkü milli takımla meşguldüm. Sezona kötü başladık. Ritmimizi bulmamız zaman aldı. Ancak sezon bizim için ikinci devrede başladı. Panathinaikos maçıyla her şey kafamıza dank etti. Sezonu EuroLeague’i kazanamadan bitirebilirdik. O anda takımdaki herkes durumun farkına vardı. Herkes ileriye adım atmamız gerektiğinin farkındaydı.”

Bogdan, Udoh’un Obradovic’le ilişkin nasıl sorusuna ise şu cevabı verdi; “Saha içinde ve saha dışında çok farklı bir insan. Maçlarda ve idmanlarda da öyle. Takım içinde durum benim için biraz daha zor çünkü aynı dili konuşuyoruz. Bazen çok sert çıkışları olabiliyor. Ancak inanılmaz bir coach ve takımdaki herkes de bunun farkında. Avrupa’nın en iyilerinden biri. Maçlara çok özel bir hazırlanma şekli var. Sezon boyunca başarılı olmamızın en büyük sebebi o.”

Yıldız oyuncu, Udoh’un Belgrad’da büyümek nasıldı sorusuna ise; “Muhteşem bir şehir olduğunu söyleyebilirim. Nüfusu da çoğunlukla genç. Partileriyle, eğlence hayatıyla çok güzel bir şehir. Sürekli dolu bir şehir. Aynı zamanda tarihiyle ye de büyüleyici.”
 

Spora ilk olarak futbol oynayarak başladım

Futbol benim ilk sporumdu. Ancak babam bana futbol oynayacaksan sürekli yağmurla sıcak havayla başa çıkmak zorunda kalacağımı söyledi. Basketbol oynamaya ilk olarak 2002’de karar verdim. Sırbistan Milli Takımı o sene ABD’de Dünya Şampiyonu olmuştu ve bu beni çok etkiledi. O anda basketbol oynamaya karar verdim.

Basketboldan sonra coach’luk yapmak istiyorum

Basketboldan sonra ne yapacağımı çok fazla düşünmedim. Ancak aklıma ilk gelen coach’luk yapmak istediğim. Ancak bunun için karakterinizi geliştirmeniz, oyuncuları nasıl idare edeciğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Sadece basketbolu bilmek yetmiyor. Saha dışında çok şey gerçekleşiyor

Bogdan Bogdanovic, taraftarlar içinse; “Buraya ilk geldiğimde basketbolu çok iyi bilmediklerini düşünmüştüm. Hakemin kararlarına nerede bağırmayacaklarını çok iyi bilmiyorlardı. Ancak oyuncular olarak biz nasıl kendimizi geliştirdiysek onlar da öyle geliştirdi. İnanılmaz bir hale geldiler muhteşemlerdi. Bu sezon Real Madrid maçı inanılmazdı. Sergio Llull’ün bir serbest atışını unutamıyorum. Yer gerçek anlamda sallanıyordu. Final-Four’da da inanılmazlardı.