Eljif Elmas, genç yaşına rağmen oynadığı oyunla alkış alırken, Avrupa kulüplerinin de radarına girdi. 18 yaşındaki Makedon futbolcu için menajerler aracılığıyla kulübe 8 milyon Euro'ya kadar ulaşan tekliflerin geldiği ifade edildi..


Ancak sarı-lacivertli yönetimin, Eljif konusundaki tavrı net... Fenerbahçeli kurmaylar, Eljif'i sezon sonuna kadar kesin olarak takımda tutacak..

Yöneticiler gelen tekliflere ise, "8 milyon Euro'ya Eljif'i vermemiz imkansız. Oyuncunun sözleşmesinde 23 milyon Euro serbest kalma maddesi var. İsteyen kulüpler bu seçeneği değerlendirebilir" yanıtını veriyor..

GEÇEN YIL OYNATILAMADI ÇÜNKÜ SAKATTI

Eljıf Elmas geçtiğimiz sezon Aykut Kocaman'ın ısrarıyla büyük uğraşlar sonucu kadroya katılmıştı. Bu transfer için 240 bin Euro yetiştirme bedeli ödeyen Fenerbahçe, statü gereği geçtiğimiz sezonun ilk yarısında oyuncudan yararlanamadı..

Eljif, ikinci devre ise belkemiğinde stres kırığı nedeniyle 3 ay sahalardan uzak kalmıştı. Eljif, bu sezonki performansıyla formayı bırakmayacağının sinyallerini de vermiş oldu..

TERİM'İN DE RÜYASIYDI!

Mart 2017'de Türkiye Futbol Direktörlüğü görevini yapan Fatih Terim'in, Makedonya'da uzun yıllardır yaşayan Türk ailelerinden birinin oğlu olan Eljif ElmasMilli Takım'a kazandırma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı..

Dönemin U21 Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan'ın verilen talimatla 18 yaşındaki futbolcuyu izlemek için Makedonya'ya gittiği ve orada bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Yapılan teklifte kararsız kalan Eljif'in önüne engel olarak ise FIFA talimatları çıktı..

SOYADI ŞARTINA UYMADI

O döneme kadar Makedonya genç kategorilerinde forma giyen Eljif'in Türk Milli Takımı forması giyebilmesi için anne ve babasının soyadını taşıyan yakın akrabalarından en az bir erkeğin Türkiye'de doğmuş olması gerekiyor..

Ancak bu şart sağlanamadığı için Eljif operasyonu gerçekleşemedi. Bu haberi alan Makedon yetkililer de Eljif'e genç yaşına rağmen 11 Haziran 2017'de İspanya karşısında ilk kez Makedonya A Milli Takım formasını giydirerek bu ihtimali ortadan kaldırdı.




Kaynak:Fotomaç