Kadrosunda önemli isimler barındıran sarı-lacivertliler, yeni sezon planlamasını yaparken takımın iskeletini gençler oluşturacak. Berke Özer (18), Eljif Elmas (19), Ferdi Kadıoğlu (19), Oğuz Kağan (19), Jailson (23) ve Zajc'ın (24) dışında, geri dönecek Barış (21) ve Ozan Tufan (24) da Ersun Yanal'ın planlarında önemli yer tutacak. Bu isimlerin altyapıdan yetişen Yusuf Mert Tunç ve Batın Özdemir de takıma monte edilecek.

Transfer politikasını genç isimler üzerine kuran yönetim, çok özel bir oyuncu olmaması hâlinde aynı doğrultuda hamlelerde kararlı. Teknik direktör Ersun Yanal da, bu konuda yönetimle birlikte hareket ediyor.

Kültür sözünü tutacak

Zaten ekonomik sıkıntıda olan takımı daha zor bir sürece sokmamakta kararlı olan Ali Koç yönetimi, bu isimlerden hem saha performansı hem de transfer kazancı bekliyor.

Eljif Elmas şu anda piyasası en yüksek genç oyuncu olarak dikkat çekerken, sarı-lacivertliler Aziz Yıldırım döneminde yaklaşık 300 bin dolara imza attırılan 19 yaşındaki Makedon'dan 20 milyon avro gelir hedefliyor. Atletico Madrid'in talip olduğu Berke Özer de yüksek bonservis bedeli getirmesi beklenen isimlerden.

Göreve geldiği ilk günden beri Fenerbahçe'de bir futbol kültürü inşa etmek istediğini ifade eden Başkan Ali Koç'un, ilk sezonu takım performansı anlamında büyük bir hayal kırıklığı olsa da geleceği inşa etme açısından önemli bir adım atıldığı da gerçek.



Kaynak:Türkiye