Fenerbahçe yönetiminin 4 Nisan'da başlattığı Fener Ol projesinde şimdiye kadar 100 milyon TL yaklaşık 15 milyon Euro civarında bir rakam toplandı. Gelen bilgilere göre; bu para yönetim kurulu tarafından futbolcuların alacakları olan 17 milyon Euro'luk yıl sonu ödemeleri için 31 Mayıs tarihine kadar futbolculara ödenecek.

Yönetim Mayıs sonuna kadar Fener Ol kampanyasından 15 milyon TL yani yaklaşık 2 milyon euro daha bekliyor. Bu sayede bankalar veya faktoring şirketlerine gidilmeden futbolcuların tüm ödemeleri tamamlanacak. Böylece UEFA karşısına herhangi bir futbolcuya borcu yoktur belgeleriyle çıkılacak.

Ali Koç döneminde ödemeler günü gününe

Ali Koç'tan önceki dönemde Aziz Yıldırım yönetimi futbolcuların ödemelerini 3 ay geriden gelerek yapıyordu... o dönemde yabancı futbolculara 90 günlük çekler veriliyor, yerli oyunculara ise tarihi açık senetler veriliyordu. Yabancıların ödemeleri FIFA'ya gitmelerini önleyecek şekilde 80-90 gün içinde tamamlanırken, yerlilere ise bağlılıklarına göre ödemeler yapılıyordu. Söz gelimi 3 Temmuz sürecinde Volkan Demirel yaklaşık 16-17 ay para almadan oynadı.

Koç döneminde ise tüm ödemeler söz verilen gün ve saatte yapılıyor. Yabancılara çek, yerlilere ise senet verilmiyor. Şimdiye kadar sadece bir kez 20 günlük gecikme oldu. O da ay içinde yani ödeme dönemi içinde olduğu için Slimani'nin menajeri dışında bir çatlak ses çıkmadı. Koç yönetimi ayrıca Yıldırım döneminden kalma senet ve çekleri de kapattı.



Kaynak:Fotospor