87 günlük aranın ardından yeniden başlayan Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe ile Hes Kablo Kayserispor, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe sahaya Altay Bayındır, Nabil Dirar, Serdar Aziz, Simon Falette, Deniz Türüç, Ozan Tufan, Luiz Gustavo, Ferdi Kadıoğlu, Mehmet Ekici, Garry Rodrigues ve Mevlüt Erdinç ilk 11'iyle çıktı.

Hes Kablo Kayserispor'da ise teknik direktör Robert Prosinecki tercihini Silviu Lung, Zoran Kvrzic, Cristian Sapunaru, Diego Angelo, Emre Taşdemir, Ben Rienstra, Dja Djedje, Hasan Hüseyin Acar, Bernard Mensah, Artem Kravets ve Muris Mesanovic'ten yana kullandı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 87. dakikada penaltıdan Vedat Muriqi ve 88. dakikada Luiz Gustavo kaydetti. Konuk ekibin tek golü 59. dakikada Bernard Mensah'tan geldi.

Ev sahibi ekipte Ozan Tufan, karşılaşmanın 14. dakikasında Djedje'ye yaptığı müdahalenin ardından önce sarı kart gördü. Hakem Atilla Karaoğlan, VAR incelemesinin ardından gösterdiği sarı kartı iptal ederek Ozan Tufan'ı direkt olarak kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Ligde üst üste üçüncü iç saha maçında da kırmızı kart gören Fenerbahçe'de en az 2 maç ceza alacak olan 25 yaşındaki oyuncu takımının 16 Haziran Salı günü Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde oynayacağı rövanş maçında ve ardından ligde Kasımpaşa ile oynanacak karşılaşmada görev alamayacak.

7 maç aradan sonra üç puanı alan Fenerbahçe puanını 43'e yükselti. Hes Kablo Kayserispor ise 22 puanda kaldı.

Sarı lacivertli ekip gelecek hafta deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek. Hes Kablo Kayserispor ise kendi evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Kaynak:Goal.com