Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Amed Sportif karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan mücadeleyi sarı-lacivertliler 3-1 kazanarak yarı finale yükseldi. Eşleşmedeki ilk maç 3-3 berabere sona ermişti.

Nani, Alves ve Fernandao gibi as futbolcuları sahaya süren Pererira kalede Ertuğrul’a forma verdi. Genç futbolcu Ramazan Civelek de 90 dakika boyunca sahada kaldı.

Dakikalar 31’i gösterdiğinde Mehmet Topuz, rakip sahada yaptığı presle topu kaptı. Tecrübeli futbolcu uzaktan şutunu çekerek Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. 40. dakikada ise Nani’nin sağ kanattan yaptığı ortaya 2 Amed Sportifli oyuncu dokunamayınca Fernandao boş kaleye topu gönderdi: 2-0.

Pereira 64. dakikada 3 oyuncu birden değiştirdi. Alper, Diego ve Ozan’ın girmesiyle Fenerbahçe ataklarını daha da sıklaştırdı. Ancak Amed Sportif’in golü 77’de geldi. Ercan’ın kullandığı kornerde Ertuğrul boşa çıkınca Kamil kafa vuruşuyla skoru 2-1’e getirdi

Mücadelenin son golünü ise Nani kaydetti. Ramazan’ın yaptığı ortada Nani topu kaleye gördü, savunmanın müdahalesi yetersiz olunca maçtaki durum 3-1 oldu.
Bu sonuçla sarı-lacivertli takım yarı finale yükseldi.