Teknik direktör Pereira'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını titizlikle sürdüren Fenerbahçe'de flaş gelişmeler yaşanıyor.

Uzun süredir forvet takviyesi için çalışmalarını sürdüren Sarı Lacivertli kulüp aradıdığı ismi Fransa'da buldu.

Son olarak Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nantes forması giyen Jean-Kevin Augustin'in Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddia edildi.

Bir dönem Avrupa'nın dev kulüplerini peşine takan Fransız golcü için Sarı Lacivertli takımın resmi teklif yapmaya hazırlandığı da çıkan haberler arasında.

JEAN KEVİN AUGUSTİN KİMDİR?

Kariyerine muhteşem bir başlangıç yapan ve Paris Saint-Germain'in ardından Alman devi Leipzig, Fransız devi Monaco ve İngiliz ekibi Leeds United forması giydi. Henüz 24 yaşında olmasına rağmen oldukça önemli kulüplerde oynayan Augustin, son olarak Nantes'ın yolunu tuttu.

1,80 boyundaki futbolcu 2018 yılında Leipzig forması giydiği dönemde 25 milyon Euro piyasa değerine sahipti. Ancak transfer olduğu kulüplerde bir türlü forma şansı bulamayan Augustin, o dönemin ardından giderek geriye doğru gitti.

Şuanda piyasa değeri 2.5 milyon Euro'ya kadar düştü. Geçtiğimiz sezon Nantes formasıyla sadece 3 maça çıkabilen Augustin, Ligue 1'de gol atma başarısı gösteremedi.

Fenerbahçe genç oyuncuyu transfer edip yeniden çıkışa geçirerek hem gol kralı olabilecek ve takımı sırtlayabilecek bir golcü elde etmek, hem de eğer planlama başarılı olursa Vedat Muriqi gibi rekor bonservis bedeliyle bir satış yapmayı hedefliyor.

Ayrıca Fransız basınında çıkan haberler de ise; Fenerbahçe'nin Augustin ile ciddi şekilde ilgilendiği ifade ediliyor. Verilen bilgilere göre Nantes'ın da yollarını ayırmak istediği Augustin, oldukça uygun bir bedelle Fenerbahçe'ye transfer olabileceği yönünde.

Ayrıca golcü futbolcunun Fransız ekibiyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Kariyerine PSG altyapısında başlayan Augustin, Paris Saint-Germain A takımı ile çıktığı 31 maçta 2 gol 3 asist yaptı. Buradan Alman kulübü Leipzig'in yolunu tutan yıldız, 67 maçta 20 gol 8 asist kaydetti. Ardından yeniden ülkesi Fransa'nın Monaco takımına transfer olan santrfor, 13 maçta 1 gol 1 asist yaptı. Augustin'in Ada macerası da kısa sürdü.

Championship'te Leeds United formasıyla 3 maça çıkan futbolcu gol atma başarısı gösteremedi.

Öte yandan Fransa'nın genç milli takımlarıyla 7 maçta forma giyerken 5 gol 1 asistlik performansa imza attı.

Kaynak: Fotomaç