Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe teknik direktör Vitor Pereira'nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Bir golcüyü daha renklerine bağlamak isteyen Sarı Lacivertli takım kolları sıvadı. Fenerbahçe santrafor transferinde rotasını Rusya'ya çevirdi.

Sarı Lacivertli kulübün forvet bölgesini Zenit forması giyen Sardar Azmoun ile güçlendirmek istediği iddia edildi.

26 yaşındaki İranlı golcü, Rus ekibi tarafından gözden çıkarılmış durumda. Yıldız oyuncunun 1 sezon daha sözleşmesi bulunmasına karşın, Zenit'in bu transferde kolaylık sağlaması bekleniyor.

Sarı Lacivertli takım 2019 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde Zenit ile karşı karşıya gelmişti. Rusya'daki maçta Fenerbahçe 3-1 mağlup olmuş ve Rus ekibinin 3 golünden 2'sini Sardar Azmoun kaydetmişti.

O dönemlerde de Fenerahçe'nin radarında bulunan oyuncunun transferi, talep edilen yüksek bonservis bedeli sebebiyle askıya alınmıştı.

Öte yandan Sardar Azmoun, geçtiğimiz sezon Rusya Premier Liga'da 24 maçta 19 gol 6 asist kaydetti. Şampiyonlar Ligi'nde 4 maça çıkan futbolcu, gol ve asist katkısı sağlayamadı.

Fenerbahçe'nin gündeminde yıldız oyuncu için İtalya Serie A ekiplerinden Atalanta'nın da devre olduğu öne sürülüyor.

Fransız basınında yer alan habere göre de; Fenerbahçe'nin ısrarla istediği yıldız için Atalanta'nın da pazarlıklara dahil olduğu belirtildi..

SARDAR AZMOUN KİMDİR?

1 Ocak 1995 yılında doğan İranlı futbolcu, kariyerine İran ekiplerinden Etka ve Sepahan FC takımlarında başladı. Bu takımların altyapılarında gösterdiği başarılı performansın ardından, 2013 kışında Rusya ekibi Rubin Kazan'ın yolunu tuttu. Rubin kazanın ardından 3 sezon kiralık olarak Rostov forması giydi.

Son olarak 12 milyon Euro bonservis bedeliyle Zenit'in yolunu tutan futbolcu, 2019'dan bu yana Rus devinde top koşturuyor. Kariyerinde toplam 248 maça çıkan futbolcu, 103 gol 40 asistlik performans sergiledi.

İran milli takımı ile de 52 maçta 34 gole imza attı.

Kaynak: Fotomaç