FIFA'nın salı günü Elif Elmas'ın transferine onay vermesinin ardından, "Bunun ne faydası olacak! Elif, ocak ayına kadar oynayamayacak" yorumları yapılmıştı. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise bu kararın son derece önemli olduğunu söyledi. Mosturoğlu, "FIFA'dan transfere onay çıkmaması halinde, 27 Eylül'de 18 yaşını dolduracak olan Eljif Elmas'ın başka bir takım tarafından transfer edilme tehlikesi doğacaktı" dedi..

FIFA, 17 yaşındaki Makedon futbolcu Elif Elmas'ın lisansıyla ilgili Fenerbahçe Kulübünün yaptığı başvuruyu kabul etmişti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Eljif Elmas'ın yaşı dolayısıyla FIFA'ya yapmış olduğumuz futbolcu uygunluğu başvurusu kabul edilmiştir. Söz konusu başvurunun kabulü ile ilgili belgeler bugün itibarıyla FIFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonuna iletilmiştir" denildi..

Fenerbahçe ile antrenmanlara çıkan ancak FIFA'ya yapılan başvurunun cevabının birinci transfer tescil dönemi dolmadan sonuçlanmaması üzerine lisansı çıkarılmayan Elif Elmas'ın lisansı devre arası transfer döneminde çıkarılacak. 27 Eylül 1999 doğumlu futbolcu Makedonya'nın Rabotnicki takımından transfer edilmişti. Elmas, Fenerbahçe'de yabancı kontenjanında forma giyecek. Şu anda 14 yabancı futbolcusu bulunan Fenerbahçe'nin genç yıldız adayını oynatabilmesi için bir yabancı futbolcusunun lisansını iptal ettirmesi gerekiyor.