Fenerbahçe'deki değişimin bir parçası olarak göreve getirilen Phillip Cocu, şu ana kadar büyük bir hayal kırıklığı oldu. Kanarya, Hollandalı hocanın yönetiminde 6 resmi maçta 4 yenilgi aldı. Camia içinde homurdanmalar başlarken, otoriteler "Yol yakınken Cocu ile yollar ayrılmalı" görüşlerini ortaya atmaya başladı. Taraftarın da Cocu'ya güveni azalma eğilimine girerken, gönderileceği söylentileri ayyuka çıktı. Ancak Fenerbahçe yönetiminin böyle bir düşüncesi yok. Tavır net: Cocu ile yola devam. Tabii şimdilik... Milli ara sonrası oynanacak Konya ve Beşiktaş maçları Fenerbahçe için olduğu kadar Cocu'nun kaderini de tayin edecek nitelikte.

İŞİ BÜYÜTTÜ!

Hollandalı hocaların Fenerbahçe'deki kaderleri çok benzeşiyor; sezon onlarla hep kötü başlıyor. Guus Hiddink'le 1990-91'de ilk 4 maçta 7 puan kaybeden Kanarya, aynı periyotta Dick Advocaat'la 2016-17'de 8 puan yitirdi. Ancak Phillip Cocu ikisini de solladı. Kayıp 9 puan!

6 MAÇ 6 FARKLI KADRO

Fenerbahçe, bu sezon ikisi Benfica'ya karşı olmak üzere oynadığı 6 resmi müsabakaya farklı 11'lerle çıktı. İlk 11'lerde sırasıyla 1, 3, 3, 4 ve 5 değişiklik yapıldı. Neustadter, Skrtel ve Hasan Ali'nin dışında 6 maçta da ilk 11 başlayan başka isim yok. Kadroyu sürekli değiştiren Phillip Cocu, buna rağmen yenilgileri engelleyemedi. Jailson Marques ve Yassine Benzia'nın da katılımıyla Fenerbahçe'nin kadrosunda değişim süreci devam edecek.


Kaynak:Fotomaç