Süper Lig'de sergilediği performans ile Avrupa Şampiyonası'na göz kırpan Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Altay Bayındır, takımın son iki deplasmanı olan Hatayspor ve Karagümrük maçlarında üç puanda başrolü oynadı.

Neredeyse tüm istatistiklerde 2019-2020 sezonu karnesinin üzerine çıkmayı başaran Altay, golsüz geçirdiği 7 karşılaşma rakamıyla bir önceki yılı şimdiden geçmiş durumda. Mücadele başına kurtarış yüzdesini de 65'ten 73'e yükselten başarılı file bekçisi aynı zamanda yaptığı hata sayısını da azalttı.

Geçen sezon yaptığı üç kritik hata ile takımının gol yemesine neden olan Altay, bu sezon ne penaltıya sebebiyet verdi ne de hatasıyla rakiplerinin gol atmasını sağladı.

Fenerbahçe'nin genç eldiveni sadece iki kez şuta neden olan hata yaptı, maç başına kurtarış ortalamasını da 2,5'ten 2,7'ye çıkarmayı başardı. Karşılaşma başına gol yeme ortalaması 1.00 olan Altay Bayındır, bu karnesiyle de son üç sezonun zirvesinde yer aldı.

Milli futbolcu yüzde 100 gibi ulaşılması güç bir başarılı topa çıkma oranı yakalarken 2 de penaltı kurtardı.

Yükselen form grafiğiyle Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesinde başrolü oynayan Sarı Lacivertli kaleci Altay Bayındır, performansıyla her geçen hafta göz kamaştırırken, istatistiklerde de öne çıkıyor.

Spor Toto Süper Lig'deki ilk tecrübesini 2018-2019 sezonunda Ankaragücü kalesinde veren ve o sezon takımının ligde kalmasında büyük rol oynayan milli kaleci, geçen sezon yüzde 63 olan kurtarış yüzdesini bu sezon yüzde 73'e kadar yükseltti.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) 'nin futbol analizi ve istatistikleri kurumu Instat'ın verilerine göre; Avrupa'nın en formda 100 kalecisi listesine 80'inci sıradan giren Altay, 1998 ve sonrası doğumlu kaleciler içerisinde ise beşinci sırada yer alıyor.

Altay'ın önündeki isimlerse Milan'dan Gianluigi Donnarumma, Krasnodar'dan Safonov, Leeds United'dan Meslier ve Spartak Moskova'dan Maximenko

Sarı Lacivertli takımda 2023'e kadar mukavelesi bulunan Altay Bayındır'ın güncel piyasa değeri 11 milyon Euro

Yaşına göre Altay Bayındır, Fenerbahçe'nin yerli kaleci geleneğinin kendisinden önceki temsilcileri Volkan Demirel ve Rüştü Reçber'den daha tecrübeli.

Öte yandan Altay Bayındır, 23 yaşında olmasına rağmen kariyerinde 72 Süper Lig maçına çıktı.

Kaynak: Fotomaç