Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin 34 yaşındaki Faslı futbolcusu Nabil Dirar, Sözcü gazetesinden Sercan Hamzaoğlu'na flaş açıklamalarda bulundu.

Neredeyse her gününü aynı geçirdiğini dile geitren Sarı Lacivertli futbolcu Dirar, bir gününü şu ifadelerle özetledi: "Makarna, tavuk gibi yapılması kolay yemekler yapıyorum. İyi bir aşçı değilim. Gün içerisinde diziler seyrediyorum. 7. Koğuştaki Mucize filmini seyrederken ağladım. Çok iyi bir film ve güzel bir hikayesi var. Saat 17:00’da çevrimiçi antrenmanlarımızı yapıyoruz. O da formumuzu diri tutmak adına bizler için oldukça verimli oluyor."

Koronavirüs salgın döneminde sevdiğimiz insanların değerini daha iyi anlamamız gerektiğini ifade eden Fenerbahçe'nin deneyimli futbolcusu, bir futbolcu olarak bu sürecin nasıl ilerleyeceğine dair görüşlerini şu sözlerle belirtti; "Hayatımızda futboldan çok daha önemli şeyler var. Sağlık gibi. Kendimizi iyi korumamız, risk almamamız ve sevdiğimiz insanlara virüs bulaştırmamamız gerekiyor. Şu an futbol oynanmaması gerektiğini düşünüyorum ama gelecek günler neyi getirir bilemeyiz elbette. Eğer virüs etkisini kaybederse, yetkililer ona göre gerekli kararı verir. Biz de çıkıp mücadelemizi veririz."

''ÇOK İYİ GİDİYORDUK''

Sarı Lacivertli takımın 2019-20 sezonunu değerlendiren Dirar şu ifadeleri kullandı; "Lige çok iyi bir başlangıç yaptık. İlk aylarda çok iyi gidiyorduk. Takımdaki herkes yüksek efor sergiliyordu. Saha içerisinde futbol oynamak çok kolay geliyordu ve neredeyse herkes gol atıyordu. Bizi o dönemler kimse durduramazdı. Sonrasında yorgunluk ve beklenmedik sakatlıklar bizi olumsuz etkiledi" 

Ligin geneline bakıldığında en tartışmalı hakem kararlarının Fenerbahçe maçında olduğuna vurgu yapan Faslı futbolcu açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü;

''Çok fazla hakem hataları oldu. Bir pozisyonla örnek vereyim. Trabzonspor’la oynadığımız lig maçında Gustavo'nun bir şutu vardı. Top rakip oyuncunun eline çarptı ve kurallara göre top ceza sahası içerisinde rakip oyuncunun eline çarparsa bunun penaltı olması gerekir. VAR’da görev yapan hakemlerin orta hakeme bunu bildirmesi ve pozisyonu izlemek için çağırmaları gerekiyordu fakat hakem çağrılmadı. Hakem hataları da bizi olumsuz yönde etkileyen çok önemli faktörlerden biriydi.''

''Ligin başlarında herkes gördü ki çok fazla pozisyona giren, topa sürekli sahip olan bir takımdık. Herkesin mücadelesi oldukça yüksek seviyedeydi. Bu tempoyu devam ettirebilsek bugün bambaşka şartlarda, bambaşka şeyler konuşuyorduk. Önümüzdeki sene bu sezona başladığımız gibi yüksek tempolu başlamalı ve bunu ligin tamamında devam ettirmeliyiz. Oynayan formayı kaptırmamaya, oynamayan da formayı kapmaya çalışmalı ki bu rekabet ortamı başarıyı getirsin."

58 yaşındaki teknik direktör Ersun Yanal dönemi hakkında da konuşan Dirar, "Çok fazla hakem hatasının aleyhimizde olması bizi yarıştan koparan önemli unsurlardan biriydi. Ersun hocanın rakip takım analizleri ve çalıştırma biçimi bana göre iyiydi ama biz oyuncular sahada durumu değiştirecek olan kişileriz ve bu noktada takım olarak yetersiz kaldığımızı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Goal.com