Süper Lig'in 23. haftasında oynanan kritik derbi mücadelesinde Fenerbahçe, Kadıköy'de Galatasaray'a 3-1 mağlup olarak zirve yarışında çok büyük yara aldı. Sarı Lacivertli ekip öte yandan iç sahada ezeli rakibine karşı 21 yıl aranın ardından da kaybetmiş oldu. Maçın ardından taraftarların hedefinde, 58 yaşındaki teknik direktör Ersun Yanal vardı. Karşılaşmada kırmızı kart görerek tribüne gönderilen deneyimli hocanın istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Dev maçta kırmızı kart gördüğü için karşılaşmanın ardından basın toplantısına çıkamayan Sarı Lacivertli teknik adam Ersun Yanal görevi bıraktığı şeklindeki haberleri kısa bir süre sonra kendisine ulaşanlara telefonda yaptığı açıklama ile yalanladığı öne sürülürken takımının başında olduğunu şu sözlerle ifade ettiği belirtildi; "İstifa etmedim, mücadeleye devam" yanıtını veren Yanal'ın yanı sıra Fenerbahçe yardımcı antrenörü Volkan Kazak da deneyimli teknik adamın görevinin başında olduğunu belirtti. Ancak medyada yer alan bazı haberlere göre Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal'in istifa etmeye hazır olduğu ve bunu Sarı Lacivertli başkan Ali Koç'a mücadelenin ardından ilettiği iddia ediliyor. Başkan Koç ise bir ayrılık düşünmediklerini hocaya ilettiği yine öne sürülen iddialar arasında.

Öğle saatlerinde Antalyaspor mücadelesinin hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe salonda çalıştı. Derbide ilk 11'de yer alan oyuncular yenileme çalışmaları yaparken, diğer futbolcular kuvvet çalışması gerçekleştirdi. İstifa edip etmediği merak edilen Ersun Yanal Samandıra'da görevinin başında bulunurken, Fenerbahçe başkanı Ali Koç bugün ne Samandıra'ya tesislere ne de kulüp binasına uğramadığı ifade edildi.

Bugün gerçekleştirilecek antrenman öncesi 58 yaşındaki tecrübeli hoca Ersun Yanal'ın Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne geldiği ve idmanda takımın başında yer alacağı belirtildi. Ancak Sarı Lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden yaptığı antrenman fotoğraflarında Yanal'ın karelerde yer almadığı gözlendi.

Kaynak: Super Haber