Süper Lig tekımı Fenerbahçe’de Alanyaspor mücadelsinin yankıları sürüyor. Sarı Lacivertli ekipte özellikle son dakikada verilmeyen penaltıya tepkiler sürüyor.

Mücadelenin ardından Sarı Lacivertli kulüpte yapılan değerlendirmede hakem Ümit Öztürk’ün maç yönetiminde esas sorunun VAR’da ve VAR hakemi Serkan Tokat’ta olduğu ifade edildi. Bu konuyla ilgili tespit yapılırken de şu detaya vurgu yapıldı. 

Fenerbahçe'de hakem Ümit Öztürk’ün maçta Jailson’un eline çarpan ilk topta penaltı pozisyonunda doğru karar verdiğini belirttiği ifade edildi.

Pozisyonun çok hızlı geliştiği ve topun bir anda yön değiştirdiği tespiti yapıldı. Zaten mücadelenin ardından bazı hakem yorumcuları benzer şekilde Sarı Lacivertli oyuncu Jailson’un pozisyonun penaltı olmadığını ifade etti. 

Öte yandan bu kararın ardından VAR hakemi Serkan Tokat’ın maçın hakemi Ümit Öztürk’ü uyarısı ve çağrısı sonrası karar değişti. Aynı VAR hakeminin çok daha net bir pozisyonda ise hakem Ümit Öztürk’ü uyarmamasına dikkatleri çekti.

Fenerbahçeli futbolcu Jailson’da olmayan penaltı için hakem Öztürk’ü uyaran ve bir anlamda kararını değiştiren VAR Hakemi Serkan Tokat’ın net ve açık bir penaltıda ise Öztürk’ü uyarmaması büyük tepkiye yol açtı.

Fenerbahçe'de futbolcuların mücadelenin ardından pozisyonları soyunma odasında tekrar izledikten sonra özellikle son dakikadaki tartışmalı penaltı pozisyonunu izleyen futbolcular isyan etti. Pozisyonda yanlış karar verildiğini göstermek için Sarı Lacivertli oyuncular hakem Ümit Öztürk’ün odasına gitmek isteseler de başarılı olamadı.

Kaynak: İnternet Spor