Milli maç arası nedeniyle Perşembe günü 18.00'e kadar izinli olan Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de Jose Sosa, Marcel Tisserand ve Nazım Sangare'nin Trabzonspor maçında forma giyecek seviyeye gelmesi, İrfan Can Kahveci'nin da bir sonraki hafta oynanacak Aytemiz Alanya maçında sahada olması bekleniyor.

Alt adale sertleşmesi nedeniyle sadece ilk 3 maçta forma şansı bulan Arjantinli futbolcu Sosa, Spor Toto Süper Ligde 5 maç Avrupa Liginde ise 2 maç kaçırmıştı. Milli arada yeniden takıma dönüp formasına kavuşması beklenen Arjantinli yıldız için bu milli ara, tam anlamıyla ilaç gibi gelecek.

Ligin 4. haftasında oynanan Sivasspor maçının 22. dakikasında sakatlanarak çıkan ve ligde 4, Avrupa Ligi'nde 2 maçı kaçıran Tisserand'ın da milli aradan sonra onanacak Trabzon deplasmanında Sarı Lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira'nın görev vermesi durumunda sahada olması bekleniyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; formaya hasret kalan bir diğer isim Nazım Sangare'de sakatlığı nedeniyle 5 lig 2 de Avrupa ligi maçı kaçırmıştı. Sakatlıktan kurtulsa da maç eksikliği nedeniyle Pereira'nın son Kasımpaşa karşısında kadroya almadığı milli oyuncu, Trabzon maçında oynamaya hazır durumda kadroda olacak.

Sezonun en şanssız isimlerinden biri olan ve ligin ilk maçında 90 dakika forma giydikten sonra yaşadığı uyluk sakatlığı nedeniyle 2 maç oynayamayan, İrfan Can Kahveci, Helsinki maçının 55. dakikasında aynı sakatlığının nüksetmesi üzerine ligde son 5 maçı, Avrupa liginde de 2 maçı kaçırmıştı.

Sarı Lacivertli futbolcu İrfan Can Kahveci'nin Trabzonspor maçına yetişeme ihtimalinin zor olduğu ifade edilirken, sağlık ekibi İrfan Can'ı Alanyaspor veya 11. hafta oynanacak Konya deplasmanında oynayacak seviyeye getirmesi bekleniyor.

Öte yandan 14 günlük arada tedavilerini tamamlayıp, antrenman eksiklerini giderme fırsatı bulacak oyuncuların dönmesiyle birlikte deneyimli çalıştırıcı Vitor Pereira'nın eli bir hayli rahatlayacak. Sosa ve İrfan Can'la orta saha, Tisserand ve Nazım ile defanstaki alternatiflerin sayısı artacak.

Kaynak: Fotomaç