Fenerbahçe’nin kuracağı FON sisteminin detayları her gün biraz daha netleşiyor. Yönetim özel sermaye FON’u kurarak kulübün finansman ihtiyacını karşılayacak. Ana ortaklar Başkan Ali Koç, yönetim kurulu ve Fenerbahçe AŞ’nin ilk sermayeyi oluşturacak.  Daha sonra bu FON tipine sınırlı sorumlu ortakların yani tarafların da katılımıyla sermaye artırımı yapılacak.

Bu FON’daki yatırım süresi 5 ila 7 yıl arasında değişecek. Yatırımcılar vade sonunda dilerse ana para ve kazançlarını yeni FON’a aktarabilecek. Ya da çekebilecek. Proje kapsamında oluşturulacak FON’a katılmak isteyenler 3 gruba ayrılacak. Yatırımcılar en az 20 TL olmak üzere 1 milyon TL’ye kadar FON’a katılımda bulunabilecekler.

FON'a 100 bin TL ve üzeri katılımlara özel sürprizler

Bu sezonu kayıp olarak gören Fenerbahçe yönetimi UEFA’dan ceza alarak önümüzdeki yılı da kaçırmak istemediği için kolları sıvadı. Kampanya için 20 TL’de önemli, 200 bin TL’de... ama yönetim özellikle 100 bin TL ve üzerinde FON’a katkı yapacak üyeler için sürprizler hazırlıyor. Bu sürprizlerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor. 

FON Kampanyası Avrupa'ya gitmek için önemli

Fenerbahçe yönetimi FON kampanyası için bir yönden daha özel önem gösteriyor. O da eğer UEFA’dan ceza gelirse futbolcuları gelecek sezon iddialı olunan şampiyonluk için motive etmenin imkansız hale gelecek olmasından korkulması. Bu yüzden FON kampanyasında 60 milyon Euro’ya ulaşmak bu yüzden de oldukça önem taşıyor.


Kaynak:Fotospor