Sarı-Lacivertliler, güçlü rakibi karşısında ilk maça 26-27 Temmuz’de Kadıköy’de çıkacak. Fenerbahçe, bu karşılaşmada rövanş için avantajlı bir skor elde edip, Monaco’ya rahat bir şekilde gitmek istiyor.

Ancak bu zorlu mücadele öncesi takımdaki eksikler, herkesi düşündürüyor. Geçen sezonun son haftasında bel fıtığı ameliyatı olan Volkan Demirel hazır değil. Panathinaikos maçında yüzüne darbe alan ve ameliyat olan ikinci kaleci Fabiano’nun yetişmesi de zor.

Braga maçında kırmızı kart gören Mehmet Topal ve aynı karşılaşmada UEFA tarafından 3 maç ceza alan Alper Potuk ile yıl sonuna kadar ceza verilen Volkan Şen de forma giyemeyecek.

Van Persie ise ağrılarını bahane ederek birçok idmanda takımdan ayrı çalışmıştı. Fernandao’nun da fazla kilolarından kurtulmaması nedeniyle Pereira, Monaco ile oynanacak ilk maçta kadro kurma konusunda ciddi anlamda sıkıntı çekecek.

Ozan göreve hazır

Ozan Tufan, Fatih Terim’in Euro 2016’daki vazgeçilmezlerinden biri olmuştu. Genç oyuncu, Fenerbahçe ile çıktığı hazırlık maçlarında da iyi bir performans gösterdi. Mehmet Topal’ın yokluğunda Ozan’ın Monaco karşısında ilk 11’de sahaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Pereira, öğrencisi ile yakından ilgileniyor. Bu sezon, ilk 11’de daha fazla görev almak isteyen Ozan Tufan, Monaco karşısında elde edeceği şansı en iyi şekilde kullanarak sezonunda başında hocasının gözüne girmeye kararlı.

‘Monaco rahat olmayacak’

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden L’Equipe, Fenerbahçe-Monaco eşleşmesini Galatasaray’ın savunma oyuncusu Aurelien Chedjou’ya sordu. Kamerunlu futbolcu, “Monaco, Türkiye Ligi’nin kolay olduğunu sanmasın. Karşılarında çok iyi oyunculara sahip bir takım olacak. Fenerbahçe’nin sürpriz yaratacak birçok futbolcusu var. Monaco rahat olmayacak. Bana göre şu anda iki takımın da turu geçme şansı eşit görünüyor” değerlendirmesini yaptı. 

Kaynak : Fanatik