Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe’de yönetim kurulu bugün toplantı gerçekleştirecek. Kulüp binasında öğleden sonra sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılması beklenen toplantıdan sonra yaşanacak yansımalar camiada merakla bekleniyor.

Yapılacak toplantının en önemli gündem maddesi, 58 yaşındaki çalıştırıcı Ersun Yanal’ın istifasıyla boşalan teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı konusu...

Hürriyet'te yer alan habere göre; Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç’un yönetim kuruluna yeni teknik direktör konusunda bilgilendirme yapacağı, bugüne kadar teknik adam seçimiyle alakalı olarak yürüttükleri çalışmaları aktaracağı iddia edildi.

Kulüpte teknik direktörlük koltuğu için en kuvvetli aday olarak öne çıkan 48 yaşındaki Hırvat hoca Nenad Bjelica’yla bizzat telefon görüşmesi yaptığı bilinen Fenerbahçe başkanı Ali Koç’un bu isimde karar kılsalar bile koronavirüs salgını nedeniyle içinde bulunulan olağanüstü koşullardan dolayı kararlarını bugün açıklaması beklenmiyor.

Öte yandan Bjelica’nın ismi açıklansa bile seyahat kısıtlaması olduğu için Türkiye’ye gelemeyecek. Gelse bile Hırvat teknik adamın KYK yurtlarında 14 günlük karantina süreci yaşamasını istemeyen Sarı Lacivertli yönetimin bu nedenle açıklamayı daha uygun bir zaman diliminde yapması muhtemel görünüyor.

Bir başka önemli konu ise göreve getirilecek teknik adamın Türk yardımcısının kim olacağı. Bu konuda çeşitli isimler ortaya atılırken, bugün bu isimlerin de masaya yatırılacağı düşünülüyor.

İsabetli transfer haberleriyle bilinen ünlü gazeteci Nicolo Schira, deneyimli teknik adama yapılan teklifin detaylarını açıkladı.

Schira, Fenerbahçe'nin 48 yaşındaki teknik adamla görüştüğünü, 2022 yılına kadar sözleşme teklif ettiğini ve yıllık da 2 milyon avro ücret önerdiğini yazdı.

Toplantıdaki bir diğer önemli konu ise Kovid-19 krizinin ardından gelir gider dengesindeki sapmalar ve buna bağlı olarak amatör şubelerin bütçeleri...

Toplantıda amatör şubelerin kaderi büyük oranda belli olacak. Kadın basketbol, erkek ve kadın voleybol başta olmak üzere tüm branşlarda pahalı transferlerin azaltılması, öze dönme çalımalarına ağırlık verilme kararının çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Super Haber