Ocak ayı transfer dönemi çalışmalarına devam eden Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de mevcut oyuncularla ilgili kararlarda belli olmaya başladı.

Sarı Lacivertli takımdaki eksik bölgeler belirlenirken yeni takviyeler için kadroda boşluk yaratılması planlanıyor. Beklenen performansı veremeye futbolcularla yollarını ayırmayı planlayan Fenerbahçe'de yönetim kadroda düşünülmeyen oyunculara gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldığı ifade edildi.

Ara transfer döneminin hareketli geçmesi beklenen Fenerbahçe'de Mauricio Lemos, Tolga Ciğerci ve Nabil Dirar'ın ardından topun ağzına gelen ismin ise Kemal Ademi olduğu öne sürülüyor.

Sezon başında transfer edilen 1.98 boyundaki golcü, beklenen performansı sergileyemedi ve gönderilecekler listesine eklendi.

Sarı Lacivertli takımla 2023 yılına kadar sözleşmesi olan Ademi'ye Spor Toto Süper Lig'den talip çıktı.

Santrafor transferi için düğmeye basan İzmir ekibi Göztepe, Ademi'nin transferi için harekete geçtiği iddia edildi.

Akdeniz ekibi, Fenerbahçe'de bekleneni veremeyen Kamil Ademi'yi gündemine aldı.

Sarı Lacivertli takıma yaz transfer döneminde İsviçre Basel'den transfer olan 24 yaşındaki futbolcunun devre arasında kiralanması düşünülürken ilk talip Göztepe oldu.

Sarı Kırmızılı yönetim transfer için teknik direktör İlhan Palut'un da onayını alırken 5 Ocak'ta resmen başlayacak ara transfer döneminde Ademi için İstanbul ekibine teklif götüreceği belirtiliyor.

Kosova asıllı İsviçreli futbolcunun kiralık olarak kadroya katılması planlanırken satın alma opsiyonu da sözleşmeye eklenebilecek.

Lig'de fazla forma şansı bulamayan İsviçre asıllı Alman futbolcunun Türkiye'den ayrılmak istemediği ve Süper Lig'in yükselen değeri İzmir ekibini yeni bir çıkış olarak değerlendirebileceği ifade ediliyor.

Öte yandan Almanya doğumlu Kemal Ademi, futbol altyapısını İsviçre'nin St. Gallen ekibinde aldı. 24 yaşındaki golcü oyuncu daha sonra Almanya'da Hoffenheim ekibine transfer olurken İsviçre'de Neuchatel Xamax ve Basel'de top koşturduktan sonra sezon başında Fenerbahçe'ye transfer oldu.

1.98 boyundaki golcü, Fenerbahçe formasıyla bu sezon 7 maça çıkarken 1 gollük performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç