Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Yeni Malatyaspor'u sahasında konuk etmiş ve karşılaşmadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

Sarı Laciverli takım iddialı başladığı sezonda teknik direktör Erol Bulut yöneteiminde inişli çıkışlı bir form grafiği sergilerken, saha içerisinde alınan kötü sonuçlar genç teknik adamın geleceği için soru işaretleri oluşturmaya başlamıştı.

Fenerbahçe'de saha içi problemleri de gözle görülür bir biçimde belli olurken, takımın yıldız isimleri  Malatyaspor maçı sonrası verdiği röportajlarda da bunu doğrular nitelikte konuşmuştu.

Sarı Lacivertli takımda Yeni Malatyaspor karşısında alınan mağlubiyet sonrası Caner Erkin, basına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı;

"Bundan sonra herkes farklı olacak. Bunu söylüyorum. Başkanımız taraftarımız bunu hak etmiyor. Şampiyon olmak için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız ve bunu yapacağımıza inanıyorum."

Ayrıca Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Luiz Gustavo da maçın ardında yaptığı açıklamada serzenişte bulunurken, "Ben buraya geldiğimden beri bu kulübün hedefi çok netti, şampiyonluk. Bugün bunun tam tersini gösterdik. Şampiyon olmak isteyen bir takım gibi değildik. Aynaya bakmalıyız. Rakiplerimize saygı göstermemiz gerekiyor. Ancak, böyle şampiyon olabiliriz. Bunun tam zıddını gördük." ifadelerini kullanmıştı.

Sezon başından Yunanistan ekibi PAOK'tan transfer edilen orta saha oyuncusu Dimitrios Pelkas'ın da takım içerisinde yaşananlardan ve Sarı Lacivertli çalıştırıcı Erol Bulut'un tercihlerinden rahatsız olduğu belirtildi.

Yunan ekibinde forvet arkası mevkiinde görev alan ve asistleriyle meşhur olan Pelkas'ı Erol Bulut sol kanatta değerlendirmiş ve istediği verimi alamamıştı.

Yunan futbolcu, Erol Bulut tarafından ilk 11'de değerlendirilmesine karşın neredeyse her maçta belli sürelerde oyundan çıkartılmıştı.

Fenerbahçe camiasın da, Pelkas'ın saha içerisindeki üretkenliğine ve özverisine rağmen deneyimli çalıştırıcı Erol Bulut'un oyuncusunu sürekli oyundan çıkartmasından hayli rahatsız.

Yunan basınında yer alan habere göre; Pelkas, Erol Bulut'un kendisine olan bu tutumundan dolayı oldukça mutsuz.

Galanolefko.gr adlı internet sitesi konu ile ilgili yazdığı haberde, Pelkas'ın Yeni Malatyaspor maçında oyundan çıkarken sinirlerine hakim olamadığını belirtti.

Fenerbahçe'nin 3 iç saha maçından da üst üste mağlubiyetle ayrıldığı yazılırken, Pelkas'ın hem oyundan çıkmasından dolayı hem de alınan kötü sonuçlardan dolayı mutsuz olduğu okuyuculara aktarıldı.

Bununla beraber Pelkas'ı sakinleştirmek için yardımcı antrenör Mehmet Yozgatlı'nın oyuncu ile konuştuğu ancak bunun bir işe yaramadığı da çıkan haberler arasında.

Öte yandan Pelkas, Yeni Malatyaspor maçının 71. dakikasında yerini Filip Novak'a, Denizlispor maçının 58. dakikasında yerini Sadık Çiftpınar'a, Beşiktaş derbisinin 77. dakikasında yerini Mame Thiam'a ve Gençlerbirliği maçının 63. dakikasında yerini Ozan Tufan'a bırakmıştı.

.

Kaynak: Fotomaç