Yeni sezon için transfer çalışmalarına başlayan Süper Lig ekibi Fenerbahçe'de transfer rotası belli oldu.

Sarı Lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve yardımcıları takas formülü ile elden çıkarmak istedikleri oyuncuları kullanma kararı aldı. Bonservis oyuncu seçimi de Fenerbahçe'de transferin diğer ikinci perdesi olarak görüldüğü öne sürüldü.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bu yöntemle de Sarı Lacivertli takımdan gidecek isimler netleşmeye başladı. Tolgay Arslan, Alper Potuk, Frey ve Mevlüt Erdinç gibi futbolcular takas formülünde gündeme ilk gelecek seçenekler olarak dikkat çekiyor

Yeni sezon için transfer görüşmelerine başlayan Fenerbahçe bir taşla iki kuş vurmayı planlıyor. Sarı Lacivertli kulüp öncelikle sözleşmesi sona eren futbolcuları bedelsiz olarak renklerine bağlamak istiyor.

Bu çalışmaları sürdürürken yönetimin ekonomik açıdan belirlediği iki kriter bulunuyor. Buna göre ilk planda sözleşmesi biten isimler kadroya katılacak veya kontratı devam eden futbolcular için takas formülü devreye sokulacak.

Bonservis bedelli oyuncu ise gerçekten alternatif bulunamayan bir isimse ve bedelin düşük olması durumunda gündeme gelecek. Bu çerçevede başlayan çalışmalarda Fenerbahçe sözleşmesi sezon sonu biten bazı isimlerle görüşmelere başlamış ve önemli mesafeler almıştı.

Birçok bölge için hazırlanan transfer listesinde ilk olarak bu isimlere yönelen yönetim ardından takas formülünü devreye sokacak. Takımda düşünülmeyen isimleri takasla alabilecek kulüplerle ilgili çalışma da yürütülüyor. Mevcut ekonomik durumda takas formülü birçok kulüp için en mantıklı seçenek olarak öne çıkıyor.

Sarı Lacivertli ekipte bu formül daha önce denense de başarılı olamamıştı. Ancak küresel salgın ilan edilen koronavirüs sonrası ortaya çıkan tabloda maddi sıkıntılar sebebiyle bu formülün hayata geçme ihtimali daha yüksek olduğu iddia ediliyor.

Bu seçenekler tükendikten sonra da eldeki paraya göre bonservisli oyuncu transferi yapılabilecek.

Kaynak: Super Haber