Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle lige verilen arayı değerlendiren Süper Lig ekibi Fenerbahçe gelecek sezon iddialı bir kadro kurmayı hedefliyor.

Sarı Lacivertli yöneticiler bu doğrultuda transfer çalışmalarına hız kazandırdı.

Fenerbahçe'de 26 yaşındaki Kosovalı golcü Vedat Muriqi'nin gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini korurken; Sarı Lacivertli takım golcü futbolcuyu ederini bulması halinde satmayı planladığı iddia ediliyor.

Bu nedenle Fenerbahçe'de bir yandan golcü arayışları da başlamış durumda.

İtalyan basını da Sarı Lacivertli kulübün gündemine gelen yıldız futbolcuyu açıkladı.

Fenerbahçe golcüsü Vedat Muriqi'in, Premier Lig ekibi Tottenham, İtalya Serie A ekipleri Lazio ve Napoli'nin yakın markajında olduğunu yazan İtalyan basını, Sarı Lacivertlilerin Muriqi'i satması durumunda Dinamo Zagreb'de forma giyen 25 yaşındaki hırvat golcü Bruno Petkoviç'i transfer edeceğini öne sürdü.

Teknik direktör konusunda Nenad Bjelica ile görüşmeleri sürdüren Fenerbahçe, 25 yaşındaki golcü oyuncuyu da almak istediği ifade edildi.

Henüz 18 yaşındayken İtalya'nın Catania takımına transfer olan ve kariyerinin büyük bölümünü bu ülkede geçiren Petkoviç için Fenerbahçe'nin ciddi bir transfer bütçesi ayırdığı belirtildi.

Calciomercato adlı sitede yer alan haberde ise şu ifadelere yer verildi; "İtalya'da 8 kulüp değiştirip tutanamayan Petkoviç'in yeni rotası Türkiye olacak" 

1.93'lük boyu ile tam bir pivot santrfor özelliği taşıyan Hırvat golcü, 2019'un ocak ayında 1 milyon euro'ya Dinamo Zagreb'e transfer olmuştu.

 Bu sezon Zagreb forması ile toplamda 35 maçta forma giyen futbolcu 11 gol 11 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Super Haber