Bir dönem Fenerbahçe'nin altyapısında forma giyen Merih Demiral, sarı-lacivertli takımda göze giremeyince 2016 yılında Portekiz'in AC Alcanenense takımına bedelsiz olarak gitmişti.

Performansını her geçen gün arttıran Merih Demirdal, ard arda transferler yaptı ve son olarak dünya devi Juventus'a geldi. Fenerbahçe'nin elinden kaçırdığı en büyük yeteneklerden biri olarak gösterilen 22 yaşındaki oyuncunu sarı-lacivertli takımdan forma şansı bulamadığı için ayrıldığı söyleniyordu.

Sarı-lacivertli takımın eski altyapı antrenörü Semih Özü, Ajansspor'a konuşurken, Merih'in Fenerbahçe'den kovulduğunu ve büyük bir yemin ettiğini açıkladı. 

  FENERBAHÇE'DEN NASIL AYRILDI?

"Merih Demiral, Karamürselden ben getirdim. Karamürselden Merih Demiral'ı bedavaya aldım. Fenerbahçe'ye geldiğinde fiziki sıkıntılar yaşadı. Kamburumsu görüntüsü vardı. Kambur gibi koşuyordu. Performans hocaları Merih Demiral'ın vücut şeklini çalışarak düzelttirdi. Merih Demiral çok iyi performans gösterdi. O dönem Şenol Çorlu, U21'e geçti. altyapı sorumluluğuna başka bir antrenör geldi. A takıma oyuncular U21'den gider. U21'e gelen hoca ile Şenol hoca arasında biraz rekabet oldu. Bazı sıkıntılar doğdu. Merih Demiral, U19'da oynuyordu. Merih U19'dan U21'e geçmeden A takıma gönderildi. Tabii ki bunda bir sıkıntı oldu. Netice olarak bunu U21'deki oyuncularınıza nasıl anlatabilirsiniz?"

  "OYUNDAN ÇIKARKEN ÇOK SİNİRLENMİŞTİ..."

"Şenol Hoca, Merih Demiral'ı devre arası U21'e aldı. Liglerin bitmesine 5 hafta kala Galatasaray maçı oynuyoruz Florya'da. 1-0 mağlup durumdayız, 1-1 oldu, ikinci golü yedik. Merih Demiral'ı Şenol hoca oyundan aldı. Merih Demiral oyundan çıkarken bayağı bir sinirlendi. Formasını yere attı. Orada sakinleştirmeye çalıştık ama sakinleşmedi. Tesislere döndük. Şenol hoca biraz ceza olsun diye Merih'i U19'a gönderdi. U19 ile sadece antrenmanlara çıkmasını istedi, Durumu bildirerek oynatılmaması gerektiğini U19 hocasına aktardı."  

"DEMİRAL KOVULDU"

"Ertesi hafta U19 maçında Merih oynatıldı, diğer haftalarda da oynatıldı. Son hafta Trabzon'a gitti takım. 4-4 kalınan maçta Merih Demiral kırmızı kart gördü. Tesise döndük, lig bitti tesislerden ayrıldık. 

Merih Demiral o ara tesiste çalışıyor. Altyapı sorumlusu Merih'i odasına çağırıyor. Merih Demiral'ı Fenerbahçe kulübünden kovuyor. Merih'in kulüpten ayrılışı böyledir.

"ÇOK BÜYÜK BİR YEMİN ETMİŞ"

Merih Demiral bir daha bu kulübün kapısından girmeyeceğine dair büyük bir yemin etmiş. Merih'in kopuşu aslında iyi yönetilememek. Fenerbahçe onun gibi büyük bir yeteneği kaybetti."dedi.

kaynak : Süper Haber