Süper Lig'in 22. haftasında Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sezon öncesi yaptığı takviyelerle transfer şampiyonu ilan edilen Sarı Lacivertli takım Ocak ayı transfer dönemine de damga vurmayı başardı.

Özellikle Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil transferiyle gündeme damga vuran Fenerbahçe, Attila Szalai ve Bright Osayi-Samuel'i de kadrosuna kattı.

Bu 3 ismin yanı sıra Balıkesirspor'da forma giyen İsmail Yüksek'i geri çağırarak kadroya dahil eden Sarı Lacivertli kulüp, Başakşehir forması giyen İrfan Can Kahveci içinde temas halinde.

Galatasaray'ın da istediği milli futbolcuyu renklerine bağlamak isteyen Fenerbahçe, transfer dönemi sona ermeden forvet hattına da bir takviye yapmayı planlıyor.

Kadroda düşünülmeyen Papiss Cisse ve Kemal Ademi'yi elinden çıkarmak isteyen Sarı Lacivertli kulübün adı Porto forması giyen Moussa Marega ile anılmıştı.

Fenerbahçe'nin Marega transferi için Porto ile temasa geçtiği iddia edilitken, Portekiz ekibinin sezon sonunda sözleşmesi bitecek 29 yaşındaki golcü için 5 milyon Euro bonservis bedeli talep etmesi transferi zora soktuğu belirtildi

Zaman kaybetmeden Malili golcünün alternatifi için çalışmalarına başlayan yönetim, aradığı ismi Real Madrid'de buldu.

Takvim'de yer alan habere göre; Fenerbahçe, İspanyol devinin formasını terleten Mariano Diaz için girişimde bulundu. Sarı Lacivertli kulübün 27 yaşındaki forveti kiralık olarak takıma kazandırmak için La Liga devi ile görüşmelerini sürdürdüğü öne sürülüyor.

Haberin detaylarında Sarı Lacivertli yönetimin 2. Transfer ve Tescil Dönemi'nin bitmesine kısa bir süre kaldığı için transferde acele ettiği de ifade edildi.

MARIANO DIAZ KİMDİR?

Tam adı Mariano Díaz Mejia olan futbolcu, 1 Ağustos 1993 tarihinde İspanya'nın Premia de Mar kentinde dünyaya geldi.

Futbola Espanyol altyapısında başlayan Diaz; CE Premia, Sanchez Llibre, Badalona ve Real Madrid altyapılarında forma giymesinin ardından Real'de profesyonel futbol yaşantısına adım attı.

2017/2018 sezonunda Fransız ekibi Olympique Lyon'a kiralanan 27 yaşındaki golcü, sezon sonunda yeniden İspanyol devine döndü.

Bu sezon La Liga'da yalnızca 5 maçta forma giyen Diaz, 1 gol kaydetti.

Dominik Cumhuriyeti asıllı olan ve İspanya vatandaşlığı da bulunan golcü oyuncu, Dominik Cumhuriyeti Milli Takımı ile çıktığı 1 maçta 1 gol attı.

Güncel piyasa değeri 10 milyon Euro olan Mariano Diaz'ın kulübüyle olan sözleşmesi 2023 yılına kadar devam ediyor.

Kaynak: Fotomaç