Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'deki performansıyla dikkat çeken Macar stoper Attila Szalai, milli takımda da başarılı performansını sürdürüyor. 

23 yaşındaki savunmacı son olarak Macaristan'ın İngiltere ile 1-1 berabere kaldığı maçta alkış toplamayı başardı.

Wembley'deki karşılaşmada yüzde 84.8 pas isabet yüzdesiyle tamamlayan Szalai, İngiltere karşısında girdiği 6 ikili mücadelenin 4'ünü kazandı ve bu alanda sahanın en başarılı isimlerinden biri oldu.

Sarı Lacivertli takımın yıldız futbolcusu Szalai için zaman zaman Avrupa basınında transfer iddiaları ortaya atılırken, buna İspanya ekiplerinden Sevilla'nın da dahil olduğu iddia edildi.

La Liga ekibi Sevilla'nın bulunduğu Endülüs merkezli spor gazetesi Estadio Deportivo, takımın güvenlir bir stoper arayışı sonrası Attila Szalai'de karar kıldığını öne sürdü.

Öte yandan Sevilla'nın Fransız defans oyuncusu Jules Kounde'yi 80 milyon Euro civarında bir rakama satmaya hazırlandığı belirtilen haberde, Szalai için de kesenin ağzının açılacağı ifade edildi.

Fenerbahçe'nin Ocak 2021'de Güney Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Apollon Limassol'dan 2 milyon Ero'ya kadrosuna kattığı Attila Szalai ile Haziran 2025'e kadar sözleşme imzalandı. Yaz transfer döneminde de ismi çeşitli takımlarla anılan Szalai için Sarı Lacivertli başkan Ali Koç, Haziran ayında Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda şu ifadeleri kullanmıştı;

"Attila Szalai için 20 milyon euro'nun altı konuşulmaz bile" 

Kaynak: NTV Spor