Teknik direktör Pereira önderliğindeki Fenerbahçe'nin başarısı, oyuncuların değerlerinin de katlanmasına neden oldu.

Özellikle bazı yıldızlar ön plana çıkarken, bu yükselen performanslar Avrupa'nın dev kulüplerini de harekete geçirdi.

Sarı Lacivertli kulüp sezon başında da yönetim bir çok görüşme yapmış, ancak beklenen rakamlara çıkılmaması sebebiyle yıldız oyuncu için gelen teklifleri geri çevirmişti.

Başta İngiltere Premier Lig olmak üzere, bir çok önemli ligden önemli takımlar transfer için Fenerbahçe'nin kapısını çalmaya devam ediyor.

Sarı Lacivertli kulübün genç kalecisi Altay Bayındır, 2019 yazında sadece 1.5 milyon Euro bonservis bedeliyle takıma dahil olmuştu. O tarihten bugüne kadar sürekli kendini geliştirmeye devam eden ve performansını her maçta daha da arttıran Altay Bayındır, bir çok scoutun genç yetenekler listesine girmeyi başardı.

23 yaşındaki milli kaleci için Fenerbahçe, sezon başında İtalya Serie A'dan Inter, Hollanda Eredivisie'den Ajax gibi takımların radarına girdi.

Genç kaleci için Premier Lig'den bir talip daha var.

Ada ekibi Newcastle United'ın Sarı Lacivertli takımın başarılı kalecisi Altay Bayındır için 17 milyon Euro'yu gözden çıkardığı iddia edildi.

Takımın kalecileri Martin Dubravka (32) ve Karl Darlow'un (30) yerine bir isim düşünen İngiliz kulübü, Fenerbahçe'nin yıldızını ısrarla transfer etmek istiyor.

Öte yandan Fenerbahçe'nin genç file bekçisi Altay Bayındır için önerilen bu rakamın arttırılmasını talep edeceği ve Sarı Lacivertli kulübün aksi halde Altay'ı bırakmaya sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Genç eldivenin 2023 yılına kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi bulunurken, piyasa değeri ise 14 milyon Euro..

Kaynak: Fotomaç