Fenerbahçe'de Ajax maçında ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Senegalli Abdoulaye Ba, birçok Avrupa kulübünün ilgisini çekmeyi başardı.

TAKİBE ALDILAR

Son haftalarda oynanan karşılaşmalarda savunmada hatalı goller yiyen Fenerbahçe'de Alves'in sakatlanması ile forma şansı bulan Abdoulaye Ba, Ajax maçındaki oyunuyla otoritelerden tam puan almayı başardı. Savunmada güven veren oyunu ve kendinden emin duruşuyla dikkat çeken Senegalli yıldız, Avrupa kulüplerinin radarına girdi. İngiltere ve İspanya'dan birçok kulübün yakın takibe aldığı başarılı savunma oyuncusu için sezon sonunda kıyasıya bir pazarlık yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İNGİLTERE VE İSPANYA'YA SICAK BAKIYOR

Sarı-lacivertli ekipte 7 maçta forma giyen Senegalli savunmacının oynadığı bu karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin kalesinde hiç gol görmemesi, bir anda oyuncunun yıldızını parlattı. Bu oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Porto Kulübü'nün ise genç savunmacıya en fazla parayı veren kulübe satacağı belirtildi. Genç yıldızın da futbol yaşantısına İngiltere ya da İspanya'da oynamaya sıcak baktığı ve oradan gelecek teklifleri değerlendireceği öğrenildi.

SÜRGÜN HAYATI

1 Ocak 1991 doğumlu olan Senegalli Abdoulaye Ba ise futbola 2008 yılında Portekiz’in köklü kulübü Porto’nun alt yapısında başladı. 2010 yılında kulübüyle resmi sözleşme imzalayan 24 yaşındaki stoper 2010-2011 sezonunda Portekiz’in Covilha takımına kiralandı. Covilha’da 28 maça çıkan ve 9 gol kaydeden Abdoulaye Ba, bir sonraki sezonu Academica’da kiralık olarak geçirdi. Academica’da 26 maçta forma giyen ve 2 gol atan Senegalli futbolcu Portekiz Kupası’nı kazandı. 2012-2013 sezonunda yeniden Porto’ya dönen ve takımıyla lig şampiyonluğu yaşayan başarılı savunma oyuncusu 2013-2014 sezonunda Vitoria Guimaraes’e kiralandı. Geçtiğimiz sezon ise La Liga ekiplerinden Rayo Vallecano’da kiralık olarak forma giyen Abdoulaye Ba, 20 maça çıktı.  

Kaynak: www.sporterim.com