Fenerbahçe'nin son şampiyonluğu olan 2013-2014 sezonu şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Nijeryalı golcü Emmanuel Emenike, o sezondan sonraki sezonlarda Sarı Lacivertli takımda bir türlü dikiş tutturamadı.

Sezona Portekizli teknik direktör Vitor Pereira ile müthiş bir başlangıç yapan ve Monaco maçlarında gösterdiği performansla taraflı tarafsız tüm spor severlerden alkış toplayan Nijeryalı, daha sonra göreve Dirk Advocaat'ın gelmesiyle de bu performansını sürdürdü.

Ancak daha sonra Fenerbahçe'yle kimyası yine tutmayan Emenike'nin performansını ciddi derecede düşüşe geçti ve disiplinsiz tavırlarıyla da teknik direktör Advocaat tarafından satış listesine koyulmuştu. Emmanuel Emenike'de gelen teklifleri değerlendirmeye aldı.

Çek Cumhuriyeti 1. Lig ekiplerinden Sparta Prag'ta Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsüne talip oldu. Fenerbahçe'ye 5 milyon euroluk bir bonservis bedeli teklif eden Çek ekibi, transferi bitirmekte kararlı. Başka önemli seviyedeki takımlarla da ismi anılan Emenike'nin kararı herkes tarafından merak ediliyor.