Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo, Trabzonspor maçında forma giyemeyeceği belirtilidi.

Takımdan ayrı şekilde özel program dahilinde çalışmalarına devam eden Gustavo, Trabzonspor maçında sahada olmak istese de Sarı Lacivertli kulübün doktorları yaptıkları son kontrollerde Brezilyalı futbolcunun sakatlığının hala risk taşıdığı konusunda fikir birliğine vardığı ifade ediliyor.

Oynadığı bölümde sürekli Fenerbahçe'nin en iyi performans sergileyen oyuncularının başında gelen Brezilyalı yıldız, performansıyla takımını da yukarı çıkarmayı başardı. Gustavo'nun olmadığı dönemde ise Fenerbahçe saha içerisinde zorluk çekti ve iyi skor almakta güçlük yaşadı.

2019/20 sezonunun 4. haftası itibariyle Sarı Lacivertli takıma katılan ve 28 lig maçına çıkan Luiz Gustavo, 3 maç kaçırdı. Gustavo'nun olmadığı maçlarda Fenerbahçe; Galatasaray'a Kadıköy'de 3-1, Beşiktaş'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

Ligin son haftasındaki Rizespor karşılaşmasında ise 3-1'lik skorla galip gelen taraf Fenerbahçe oldu. Gustavo, Galatasaray derbisinde sarı kart cezası, diğer iki maçta ise sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

2020/21 sezonunda Gustavo, 4 lig ve 1 kupa maçı kaçırdı. Gustavo'nun sarı kart cezalısı olduğu maçta Fenerbahçe, Denizlispor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti ancak maçın yıldızlaşan ismi kaleci Altay Bayındır oldu.

Gustavo'nun sakatlandığı Hatayspor maçında, sarı lacivertliler Brezilyalı yıldızdan yoksun oynadığı bölümde çok zorlansa da 2-1 kazandı. Gustavo'suz çıkılan Galatasaray derbisinde Fenerbahçe, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Karagümrük'ü deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe, Göztepe'ye ise Kadıköy'de 1-0 kaybetti.

Fenerbahçe, Gustavo'suz çıktığı Başakşehir maçında da uzatmalar sonucunda 2-1 kaybetti ve kupaya veda etti. Sarı Lacivertli ekip geride kalan süreçte Luiz Gustavo olmadan 8 maça çıktı.

Fenerbahçe bu maçlarda 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet aldı.

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara karşı Gustavo'suz 4 maça çıkan Fenerbahçe, 4 mağlubiyet aldı.

Kaynak: Fotomaç