Fenerbahçe‘de başkan Ali Koç kulüp kanalında yaptığı açıklamalarla mali tabloyu şeffaf bir şekilde herkese anlatmıştı.

Basketbolda (kadınlar-erkekler) toplam 48 milyon liralık borç açıklanmıştı. Ali Koç, bu borcun kısa süre içinde ödeneceğini ve bunun için de kaynak yaratılacağını söylemişti.

Fenerbahçe taraftarı ise gerek Ali Koç‘a, gerekse efsane koç Zeljko Obradovic‘e büyük güven duyuyor. Koç‘un şeffaf yapısı, her şeyi açık açık anlatması ve verdiği sözleri birbir yerine getirmesi en büyük güvencelerden biri. Avrupa‘nın en önemli koçu Obradovic‘in ise mevcut kadroyla takımı yeniden Final Four‘a taşıyacağına inan Fenerbahçeli taraftarlar, özellikle sosyal medya üzerinden koça, takıma ve başkana olan güvenlerini sürekli dillendiriyorlar.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu‘nda oynadığı maçlarda rakiplerine kolay kolay geçit vermeyen Fenerbahçe‘nin en büyük gücü ise taraftarı olacak. Başkan Koç, hemen hemen her konuşmasında ”En büyük transferimiz taraftarımız…” diyerek camiaya bu anlamda da mesajı veriyor.

Öte yandan Joffrey Lauvergne ve Tyler Ennis transferlerine imza atan Fenerbahçe‘de yeni yönetim mali sıkıntıları şubeye yansıtmamak için elinden geleni yapıypr.