Sarı Lacivertli başkan Ali Koç'un başkanlık koltuğuna oturduğu dönemden bu yana 30 transfer yapan ve birçoğunda başarı sağlayamayan Süper Lig ekibi Fenerbahçe, geçmiş yıllarda da benzer operasyonlara imza atmıştı.

Sarı Lacivertli kulübün, Aziz Yıldırım döneminde de özellikle kiraladığı oyunculardan verim alamadığı zamanlar olmuştu. Hem Aziz Yıldırım hem de Ali Koç'un kiraladığı yıldız futbolcuların büyük çoğunluğu takımda istenileni veremezken, bazıları ise doğru düzgün forma şansı bile bulamadı. Fenerbahçe, uzun yıllardır kiralık oyuncu transferinde büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü salgını nedeniyle birçok gelirinden yoksun kalan Sarı Lacivertli kulüp, ekonomik olarak büyük zorluklar yaşamamak için harekete geçti.

Kongre üyeleri Semih Özsoy ve Selahattin Baki ile toplantılar yapan Sarı Lacivertli başkan Ali Koç, çözüm önerileri üzerinde görüş alış verişinde bulunuyor.

Fenerbahçe başkanı Koç ve yardımcılarının, Real Madrid, Barcelona ve Juventus gibi dev kulüpleri örnek alarak futbolcuların ücretlerinde indirim yapma konusunda görüş birliğine vardığı ve önümüzdeki hafta bunun için harekete geçileceği ifade edildi.

Fenerbahçe yönetimi, futbolun yanı sıra basketbol ve voleybol şubelerinde de yüksek ücretler alan oyuncuların menajerleriyle ücret indirimini görüşecek.

Ancak Fenerbahçe'ye beklenmedik bir haber geldi.

Türkiye'de forma giyen Brezilyalı oyuncular maaş indirimi konusunda tek ses olmak üzere harekete geçti. Fenerbahçe'den Luiz Gustavo ve Jailson da bu gruba dahil olduğu iddia edildi.

Brezilyalı futbolcular ekonomik durumun farkında olduklarını, kulüplerini bu dönemde zorlamanın anlamı olmadığı konusunda anlaştılar. Ancak Brezilyalı futbolcular ortak bir karar verdiler ve eski dönemden kalan paralarını alma konusunda ısrarcı olacaklar.

Özellikle alt liglerde oynayan Brezilyalı oyuncular, eski alacaklarını bırakma şansları olmadığı için özelikle büyük takımlarda oynayan vatandaşlarından bu konuda destek istediler.

Öte yandan Fransız basını, Fenerbahçe'nin Luiz Gustavo dahil tüm takımdan yüzde 30 indirim istediğini öne sürdü.

Haberin detaylarında; Yıllık 2.7 milyon euro kazanan 32 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun ise bu indirimi kabul etmeyerek, Fransa'ya dönmek için kulübe başvurduğu yazıldı.

Fenerbahçeli futbolcu Gustavo'ya Marsilya ve Lyon'un yanı sıra Arap kulüplerinin de talip olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Super Haber