Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımının Hollandalı voleybolcusu Wouter Ter Maat, ölümcül koronavirüs hakkındaki düşüncelerini ülke basınına anlattı.

Sporx'te yer alan habee göre; Sarı Lacivertli voleybolcu Wouter Ter Maat, İstanbul'da yaşamın çok sakinleştiğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı; "İstanbul sokakları çok sessiz ve sakin. Çok ilginç bir durum. Sokaktakiler maske takıyorlar. Pazartesi akşamı sürekli yemek yediğim bir restorana gittim ve kapalıydı" 

Devam eden ligler ile iglili de görüş belirten Ter Maat, "Çok garip. Geçen sezon şampiyonluk maçını dopdolu tribünler önünde oynadım. Şimdi ise tribünler bomboş. Türkiye'de futbol devam ettiği sürece diğer tüm sporlar devam edecektir. Dürüst olmak gerekirse, ligleri daha fazla devam ettirebileceklerini düşünemiyorum. Bu hafta sonu ligleri oynattılar ama devam edemezler. Durum nereye gidecek bilemiyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki durumun 'benzersiz' olduğunu söyleyen 28 yaşındaki voleybolcu açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; "Dünyadaki tüm ligler durdu. Bazı ülkelerde sezonu bile bitirdiler ama biz hala devam ediyoruz. Bu çok garip. Zannediyorum, bir tür Türk inadı. Ancak, bir yerde durmak zorunda kalacaklar." 

Liglerin iptal edilmesiyle birlikte evine dönmek istediğini dile getiren Hollandalı oyuncu açıklamalarını şu sözlerle tamamladı; "Spor zaten seyirciyle güzel. Seyircisiz oynamanın bir anlamı yok. Eğer, sezonu ertelerseler bulduğum ilk uçakla Hollanda'ya döneceğim. Kız arkadaşım şu an evde karantinada. Sürekli olarak evde yalnız. Evime gitmek istiyorum. İşler Türkiye'de de kontrolden çıkar ve evime dönemem diye korkuyorum."

Kaynak: Mynet Spor