Görevine son verildiğini iddia ederek FIFA'ya başvuran Portekizli çalıştırıcının 1.9 milyon Euro tazminat almaya hak kazandığı ortaya çıktı.

2016 yılında görevine son verilen ve ardından FIFA'ya giderek Fenerbahçe aleyhinde yaklaşık 4.6 milyon Euro'luk tazminat davası açan Vitor Pereira'nın başvurusu karar bağlandı.

Pereira'nın alacaklarının önemli br kısmından vazgeçmesiyle bir süredir taraflarla yazışan FIFA ,Sarı-Lacivertli kulübün Pereira ve yardımcılarına 1.9 milyon Euro ödeyeceğini Fenerbahçe kulübüne bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe, Vitor Pereira'nın sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle Portekizli hocadan tazminat talep etmişti.

Pereira ise çalıştığı dönemde tehdit edildiğini iddia ederek; "Sözleşmemiz olmasına rağmen benimle çalışmak istemediklerini söylediler. Biz de tercihimizin devam etmek yönünde olduğunu söyledik.Ancak o kadar büyük bir baskı kurdular ki, çekip gitmek zorunda kaldık. Görev alanlarımız kısıtlandı. Teknik direktörlük yetkilerim alındı ve psikolojik baskı uygulandı. Tedirgindik ve korktuk " ifadelerini kullanmıştı.





Kaynak:Fotomaç