Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, 20 yaşındaki genç futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nu Hollanda'nın NEC kulübünden 1.4 milyon euro karşılığında renklerine bağlamıştı. Hollanda kulübünün idari direktörü Wilco van Schaik, Sarı Lacivertli kulübün oyuncunun bonservisinden kalan 750 bin euroluk kısmı halen ödemediğini dile getirmişti.

NEC İdari Direktörü van Schaik, yeni bir açıklamada daha bulunurken, ödenmeyen transfer ücretine ilişkin sorunun yakın zamanda çözülecek gibi göründüğünü belirtti.

2018'in yaz aylarında Fenerbahçe'ye transfer olan Ferdi'nin bonservisine ilişkin yeni açıklamasında van Schaik şu ifadelere yer verdi;  "10 aydır ödeme bekliyoruz ve bu artık kabul edilemez. Ancak FIFA şimdi kararını verdi ve Fenerbahçe'den de henüz bir itiraz gelmedi. Nihayet nisan ayının ortasında ödemenin gerçekleşmesini bekleyeceğiz"

Ödemenin yapılmamış olmasının kendilerini nasıl ekonomik sorunlarla karşı karşıya getirdiğini anlatan Wilco van Schaik, "Bu miktarın ödenmemesi finansal olarak bizi çok zorladı, rahatsız etti. Üstüne bir de corona krizi... Şu an kaynak için beklediğimiz tek şey Fenerbahçe'den gelecek para" şeklinde konuştu.

Kaynak: Super Haber