Kadıköy'de 0-0 biten Fenerbahçe ve Galatasaray mücadelesi sonrası her iki taraftan da birbirine benzer sözler gelmiş, karşılıklı olarak "Galibiyeti kaçırdık" açıklamaları yapılmıştı. Galatasaraylı, Bafetimbi Gomis'in "Tanrı gol atmamızı istemedi" değerlendirmesi ise mücadele sonrasına damga vurmuştu.

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kendi söylemleri ile "Herkes kimin daha çok galibiyeti hak ettiğini görsün diye" mücadelenin rakamlarını ortaya döktü. Çıkan sonuçları kurmaylarıyla değerlendiren Aykut Kocaman, "Galatasaray'ı ezmişiz. Tek eksiğimiz goldü" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY 1 PUANA DUA ETSİN

Birçok istatistikte üstün olduklarını belirten Aykut Kocaman, "Galatasaray'ı elimizden Allah kurtardı. Aldıkları 1 puana dua etsinler. Verilmeyen 3 penaltımızdan biri verilse, maçın seyri de, akışı da değişecek, belki de farklı kazanacaktık. Zaten rakamlar ortada, kim galibiyeti kaçırmış görsünler" cümlelerini kullandı. Aykut Kocaman'ın derbiyle ilgili ortaya koyduğu rakamlarda Fenerbahçe'nin özellikle hücum anlamında açık ara önde olduğu görülüyor.

SELÇUK BİLE İNAN'MADI!

Fatih Terim için, "Takımına Çanakkale Geçilmez'i oynamaya getirmiş" diyen Aykut Kocaman, mücadelede Galatasaray'ın hücumu ikinci plana attığını rakamlar üzerinden yardımcıları ile paylaştı.

Belhanda'nın (11), Hasan Ali Kaldırım'ın (22) yarısı kadar topla oynama istatistiğine dikkat çekti. Orta sahanın merkezindeki Selçuk İnan'ın üçüncü bölgede sadece 1 kez topla oynamasının ise "Galatasaray'ın düştüğü çaresiz durumun göstergesi olduğunun"  bir göstergesi şeklinde konuştu.

İŞTE AYKUT KOCAMAN'IN TESPİT ETTİĞİ İSTATİSTİKLER 


.