Her şey 27 Haziran'da Fernandao'nun imza töreninde ortaya çıktı... Terraneo'nun göreve başlamasıyla Fernandao'nun imza törenine kadar geçen süreçte, İtalyan'ın kulüpteki etkinliği bazı yöneticileri rahatsız etti.
Fernandao'nun imza töreninde Terraneo'nun tercümanlığını yapan Kazım Avcı'nın da ön plana çıkması sonrası 'Sportif Direktör'e ilk müdahale geldi ve Avcı görevden alındı.
Terraneo görevine devam ediyor, ancak rahatsızlık da sürüyordu.

'SAMANDIRA'YA GİREMEZSİNİZ' DEDİ

Van Persie ve Nani'nin imza törenlerinde Terraneo'nun boy göstermesine, bazı yöneticilerin, "Parayı yönetim veriyor, Terraneo yıldız oluyor" şeklinde tepki gösterdikleri ileri sürülmüştü. Sezon başındaki kötü futbol sonrası bir yöneticinin gazetecilerin yanında yaptığı, "Transfere bu kadar para harcadık Beşiktaş bizden güzel oynuyor" diyerek İtalyan'ı hedef göstermesi sonun başlangıcıydı. Bu süreçte Terraneo'nun arkasındaki tek isim Aziz Yıldırım'dı. Taa ki, İtalyan'ın "Yöneticiler benden izinsiz Samandıra'ya giremez" açıklamasına kadar. Başkan tepkisini, "Beni tesise almayacak adamı kulağından tutar atarım" diye gösteriyordu.

BURSASPOR DEPLASMANIYLA BİTTİ

Terraneo, kendisine tek destek olan isim Aziz Yıldırım'ı Ekim ayındaki tartışma sonrası kaybetti.
Başkan istifasını istedi, ancak o tazminat peşindeydi.
Soğuk savaş, 20 Şubat'ta deplasmanda oynanan Bursa maçına kadar sürdü.
Terraneo, Başkan'ın talimatıyla ilk kez takımla deplasmana gelmedi.
O günden bu yana kendisini tesislerde gören olmadı. Terraneo, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan 'görevi sona erdi' iddiasını, dün yaptığı, "İş akdim feshedildi" açıklaması ile doğruladı. Böylece Fenerbahçe'de 10 aylık Giuliano Terraneo dönemi resmen sona erdi.

YÖNETİM KARARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ


Terraneo'dan geriye, hakkında yapılan haberler nedeniyle 2 maça alınmayan (Ajax, Galatasaray) ve Ekim ayından bu yana tesislere giremeyen 4 gazeteci kaldı... Bunlara ben de dahilim. Artık Terraneo dönemi bittiğine göre, Fenerbahçe yönetiminin de bu yasaklama hatasından geri dönmesini bekliyoruz.
Sadece görevini yapan insanların, gazetecilerin bir an önce yeniden görevini yapabilecek şartlara ulaşması dileğiyle...

KOVULDUM!

Giuliano Terraeno, F.Bahçe ile yollarının ayrıldığını resmen duyurdu. İtalyan spor adamı, 10 ayda yaşadıklarını anlattı:

Fenerbahçe tarafından iş akdim feshedildi.
Bunun farklı pek çok nedeni olabilir ama ben halen bunun tam olarak neden olduğuna dair açıklığa sahip değilim.
29 Mayıs'ta çalışmaya başladık. 30 günde bir teknik direktör, 12 oyuncu alarak yeni bir takım kurduk. Öyle bir takım kurduk ki, Ocak'ta takviyeye gerek duyulmadı.
Başkan ile doğrudan iletişimimiz Ekim ayına doğru kesildi. O an, bunun uzun soluklu bir proje olmayacağını anladım. Biz başkanından antrenörüne ve bana kadar bir takım çalışması ortaya koyduk.
Kulübün gerçek sahibi olan taraftarlarla ilişkimi asla unutmayacağım. Takımla çıktığım son maç olan İstanbul'daki Lokomotiv Moskova maçında taraftarın statta oluşturduğu o ambiyansı da unutamam.
O maç, F.Bahçe'nin bu sezon Avrupa'da oynadığı en iyi maçtı.
Birkaç küçük ayarlamayla, F.Bahçe geleceğin önemli bir takımı olabilir. 25 milyon taraftarıyla da bu kulüp, bunu hak ediyor.
Van Persie -Perei ra krizini iyi yönetemediğim söyleniyor. Futbol kişiler üstünden değil gruplardan, takımlardan oluşur. Ben sadece sonuçlara bakıyorum ki şu ana kadar alınan sonuçlar ortada.