Şans faktörünün yanlarında olmadığının altını çizen Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Giuliano, "Biz iyi bir takımız, bu net. İki kez çok önemli seriler yakaladık. İlk yarının son 6 maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik aldık. O serinin son maçında (Konya) berabere kalmasak 6'da 6 yapacaktık. Son 7 maçtır ise kazanıyoruz; eminim ki Konya'yı da yenip 8'de 8'e ulaşacağız. Bu her takımın başaracağı bir şey değil, bu bizim iyi bir takım olduğumuzu gösterir. Zaten öyleyiz de; bir sistem takımıyız" şeklinde konuştu.

ZOR ŞARTLARDAN GEÇTİK

"Şampiyon olamazsak başarısız ilan edileceğiz, bunu biliyorum ama Fenerbahçe'yi sevenler bu takımla gurur duymalı" ifadelerini kullanan 27 yaşındaki futbolcu, "Çok zor şartlardan geçtik, buna rağmen mücadelemizi sürdürdük. Pes etmedik, savaştık. Bu gerçekten çok önemli. Bu sezon şanssızlık en büyük rakibimiz oldu. Çok talihsiz puanlar kaybettik" ifadelerini kullandı.

Giuliano rakiplerin başarılarını küçümsemediğini de sözlerine ekleyerek şöyle devam etti;

ŞAMPİYON İLAN ETMESİN

"Onların bizim kadar şanssız olduklarını düşünmüyorum. Futbolun gerçeği bu; şans faktörü de yanınızda olacak. Her şeye rağmen iddiamızı son haftaya taşıdık. Olmaz diye bir şey yok. Kimse kendini daha şimdiden şampiyon ilan etmesin."

TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ

Brezilya Milli Takımı teknik direktörü Tite, Fenerbahçe'nin orta sahadaki yıldız futbolcusu Giuliano'yu Rusya'daki Dünya Şampiyonası için aday kadroya çağırmadı.

Brezilyalı futbolcunun Dnipro'dan teknik direktörü olan Juande Ramos ise eski öğrencisine sahip çıkarak "Bence, Giuliano şu anda Türkiye'deki en iyi yabancı" dedi.

İspanyol teknik adam, "Dnipro'da birlikte çalıştık. Bir kere çok güçlü bir oyuncu, oyun zekâsı üst düzeyde, harika bir tekniğe sahip. Türk Ligi'nde maçları takip ediyorum. Bana göre Türkiye'deki en iyi yabancı oyuncu. Tite'nin kendisini neden Brezilya milli takımına çağırmadığı konusunda yorumum yok; ancak o zaten U 21 milli takımının kaptanıydı ve bana göre her dönem Brezilya milli takımında yer bulur" ifadelerini kullandı.

Sezon başında 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı geldiği Sarı-Lacivertli takımda 34'ü ilk 11 olmak üzere 38 maçta forma giyen Giuliano, 15 gol, 6 asistle 21 gole etki etti.

Sambacı, gol katkısında Valbuena'nın ardından (24) ikinci sırada.