Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçının kadroları açıklandığında, Hikmet Karaman’ın son haftaların en formda ismi Sercan Kaya’yı sağ bekte görevlendirdiğinin görülmesi herkesi şaşırtmıştı. Hikmet Karaman’ın, böylesi zorlu bir maçta neden bu seçimi yaptığı herkesi meraklandırdı. Karaman, hafta boyunca Caner Erkin’in ilk 11’de oynayacağını düşünerek taktiğini bunun üzerine kurdu.

Karaman şok oldu

Deneyimli çalıştırıcı, Caner’in sık sık ileri çıkmasını fırsata çevirip, geriden isabetli paslarla hücum yapmak için Sercan Kaya’yı sağ beke monte etti. 

Ancak Vitor Pereira’nın kadro seçimi, her şeyi alt üst etti. Portekizli teknik adam, sezonun flaş ismi Hasan Ali Kaldırım’ı sol bekte görevlendirdi. Hikmet KaramanFenerbahçe’nin kadrosuna gördüğünde bu nedenle bir şok yaşadı. Ancak son anda taktiğini ve kadrosunu değiştirmek istemediği için, hafta boyunca çalıştırdığı planla takımını sahaya sürdü ve işler hiç de beklediği gibi gitmedi.

45 dakika oynadı

Belki de hayatında ilk kez sağ bekte oynayan Sercan, önce Volkan Şen’i ceza sahası içinde düşürerek, ardından Fernandao’dan gelen topa elle müdahale ederek iki penaltıya sebebiyet verdi. Çok şanssız bir maç geçiren 28 yaşındaki oyuncu, ikinci yarı başlarken oyundan çıktı. Fenerbahçe, bu penaltılardan bulduğu gollerle maçı 2-1 kazandı. Hikmet Karaman’ın 1 hafta boyunca yaptığı planlar da boşa gitmiş oldu.

(fanatik)