Fenerbahçe’de oynadığı dönemde taraftarın sevgilisi olan Alex de Souza, UEFA Avrupa Ligi’nde eski takımının Molde ile oynadığı maçı değerlendirdi. ESPN’de yorumcu olarak görev yapan Alex, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın Mehmet Topal’ı oyundan almasını eleştirdi.

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde finale çıkacak güçte olduğunu belirten Alex “Fenerbahçe çok kolay gol yiyor. Fizik güç yetersizliği her dakika daha fazla ortaya çıkıyor. Mehmet Topal’ın çıkması intihar gibiydi. Ben olsam kesinlikle çıkarmazdım” dedi. Molde maçında alınan sonuca inanamadığını söyleyen Alex “Gerçekten çok şaşırdım. Zor maç olacağını düşünüyordum fakat Fenerbahçe’den farklı bir oyun bekliyordum” dedi.

ALEX’TEN VAN PERSIE YORUMU

Molde maçında Fenerbahçe’nin Diego’nun yokluğunu hissettiğinin altını çizen Alex, Robin Van Persie’nin ise mutsuz olduğunu iddia etti. Fenerbahçe’nin beklenen futbolu sahaya yansıtamadığına değinen Alex, şu yorumlarda bulundu:

“Eğer Diego olsaydı Fenerbahçe daha rahat pozisyon yakalardı. Fenerbahçe geriye oynuyor ve topu çok yavaş dolaştırıyor. Diego’nun yokluğunda Meireles 10 numara oynamaya soyundu.

Van Persie’nin yüzü mutsuz. O da kendini beğenmiyor.

Volkan Şen ile Nani’nin yer değiştirmesi biraz işe yaradı. Nani’nin arkasında oynamak, Caner’in oyununu bozuyor. Nani’ye daha fazla yardım etmeleri gerekiyor.” 


AMK