Süper Lig'in 23. haftasında pazar günü Galatasaray karşılaşmasında alınan kritik mağlubiyet sonrası Fenerbahçe'de yolların ayrılması beklenen teknik direktör Ersun Yanal'la 'devam' kararı büyük şaşkınlık yarattı.

Zirve yarışında alınan yara ve ezeli rakibine 21 yıl aranın ardından kaybedilen seri sonrası Sarı Lacivertli taraftarlar da 56 yaşındaki teknik adam Ersun Yanal'a istifa tezahüratlarıyla tepki göstermişti. Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un yaptığı sürpriz hamlenin perde arkasında iki neden olduğu öne sürüldü. 

Takvim'de yer alan habere göre; Sarı Lacivertli başkan Ali Koç yeni bir teknik direktör gelmesi ve kötü gidişin sürmesi halinde eleştiri oklarının tamamının kendisine yöneleceğini düşünüyor. Bu nedenle Ersun Yanal görevde kalacak. Sarı Lacivertlilerde kötü gidiş sürerse yeni hoca değişikliğine gidilecek. Böylece yönetim zaman kazanacak.

Ali Koç'un ayrıca Türkiye Kupasın'ndaki Trabzonspor maçları ve ligdeki zorlu deplasmanlarda yeni gelecek teknik adamın yıpranma ihtimaline karşın değişikliği şimdilik yapmadığı da iddia ediliyor. Böylece görevde kalan 56 yaşındaki Ersun Yanal adeta 'canlı kalkan' olarak kullanılacağı da yine iddialar arasında.  Ancak ilerleyen mücadelelerde mağlubiyet serisi devam ederse yönetimin yeni planını devreye sokacağı düşünülüyor.

Kaynak: Super Haber