Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 17 maçlık ilk yarıdaki performansın şampiyonluk için çok önemli olduğunu ancak ikinci yarıda bu puanın üzerine çıkmaları gerektiğini söyledi. Ligin zirvesinde iki takımlı bir yarışa doğru gidiş olduğunu belirtenPortekizli, ikinci yarıda puan barajının yükseleceğine işaret etti. Pereira, ekibiyle yaptığı değerlendirmede sürpriz puan kayıplarına rağmen toplanan 40 puanı başarı olarak nitelerken, ikinci yarıda bunun yetmeyebileceğine vurgu yaptı.

SÜRPRİZ KAYIPLAR OLDU
Pereira, "Kadıköy'de oynadığımız Akhisar ve Galatasaray maçlarında öne geçmemize rağmen 2'şer puan bıraktık. Deplasmandaki Rize, Beşiktaş ve Gaziantep maçlarını kazanmamız asla sürpriz sayılmazdı. Ama buralarda kayıp yaşadık" dedi. İkinci yarıda iki takımlı bir şampiyonluk yarışının, puan barajını artırabileceğine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, "Sezonun ikinci yarısında bu performansın üzerine çıkmalıyız. Takım olarak iyi başlamadığımız ilk yarıda 40 puan toplayabiliyorsak, ikinci yarıya iyi bir girişle bunun üzerine çıkabiliriz. Ben en az 42 puan toplayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

MAÇLAR ZOR GEÇECEK
Kalan 17 maçta ikisi büyük maç olmak üzere toplam 9 deplasman maçı oynayacaklarını belirten Portekizli, "Elbette daha zorlu günler bizi bekliyor. Ama biz ikinci yarıya, ilk yarı başlangıcından daha iyi gireceğiz. Futbol ve puan olarak bu performansın üzerine çıkacağız.Kimin zirvede olduğunu herkes görecek" ifadelerini kullandı. Bilindiği gibi Fenerbahçe, 2010-2011'de 82 puan toplayıp gol averajıyla Trabzonspor'un önünde şampiyonluğa ulaşmıştı.

Sabah