Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde 1.6 milyon Euro bonservis bedeli ile PAOK'tan kadrosuna kattığı Yunan futbolcu Dimitris Pelkas, Sarı  Lacivertli takımda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Sakatlığı süresinde forma giyemediği karşılaşmalarda Fenerbahçe hücum bölgesinde üretkenliği sağlayamadı ve beklenmedik puan kayıpları yaşandı. Trabzonspor deplasmanında ilk 11'de başlayan Pelkas, ceza sahası dışından attığı golle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Sarı Lacivertli takımı yeniden şampiyonluk yarışına sokan Yunan yıldız, Avrupa kulüplerinin transfer gözdesi konumuna geldi.

Rus takımları Zenit ve Rubin Kazan'ın transfer listesine giren Pelkas için Fenerbahçe kararını verdi.

Özellikle Rubin Kazan'ın, 27 yaşındaki oyuncu için Sarı Lacivertli kulübe 7 milyon Euro teklif etmeyi düşündüğü iddia ediliyor. Pelkas için oldukça istekli olduğu belirtilen Rus ekibinin, Fenerbahçe'yi ikna edememesi durumunda teklifi yükseltebileceği de çıkan haberler arasında.

Öte yandan Ajansspor'da yer alan habere göre; Fenerbahçe, Dimitrios Pelkas için 15 ile 20 milyon Euro arasında bonservis ücreti istiyor.

27 yaşındaki Yunan yıldız, Sarı Lacivertli forma ile 20 maçta 5 gol 7 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç