Süper Lig'de üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe şampiyonluk hedefine ulaşamazken hücum oyuncularının performansı ise beklentilerin altında kaldı.

Büyük umutlarla transfer edilen Papiss Cisse, Mame Thiam ve Mbwana Samatta üçlüsünden istenen verim alamayan Sarı Lacivertli ekip, Samatta'dan 5, Cisse'den 5 ve Thiam'dan 6 gollük katkı alabildi.

Son haftalarda performansıyla patlama yapan Enner Valencia, 12 golle Fenerbahçe'nin en skorer ismi oldu.

Önümüzdeki sezon golcü takviyesinde nokta atışı yapmayı hedefleyen yönetim, transfer listesini oluşturmaya başladı. Fenerbahçe'nin gündemine gelen son ismi ise Japon yıldız Yuma Suzuki olduğu öne sürüldü.

Belçika Ligi ekibi St. Truiden'de forma giyen 25 yaşındaki futbolcu için girişimlere başlanması beklenirken, geçtiğimiz sezon St. Truiden'de 34 maça çıkan Yuma Suzuki, 17 gol 4 asistlik performansıyla Belçika Ligi'ne damga vurdu.

Suzuki transferiyle ilgili İtalyan basınından gelen son iddia ise Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandırdı.

İtalyan gazeteci Danilo Servadei, kendisine ait Twitter hesabından paylaştığı haberde Sarı Lacivertli kulübün St. Truiden'de forma giyen Yuma Suzuki'nin transferini bitirdiğini belirtti.

Fenerbahçe yönetiminin 25 yaşındaki santrforun bonservisi için 4,5 milyon euro peşin ve 1 milyon euro da bonus olmak üzere toplamda 5,5 milyon euro ödeyeceği de çıkan iddialar arasında.

YUMA SUZUKI KİMDİR?

25 yaşındaki Yuma Suzuki, Japonya'da Kashima altyapısında oynadıktan sonra 2015'te A takıma yükseldi. 4 yıl Japonya'da oynadıktan sonra Belçika'da St Truiden takımına transfer olan Yuma Suzuki bu sezon ligde oynadığı 34 maçta 17 gol attı ve 4 asist yaptı.

Kaynak: Fotomaç