Fenerbahçe Ülker'in, NBA ekibi Boston Celtics'ten kadrosuna kattığı Luigi Datome açıklamalarda bulundu. İki yıldır NBA'de mücadele eden ve geçtiğimiz sezonu 5 sayı, 1.4 ribaunt ortalamaları ile tamamlayan 2.03 boyundaki İtalyan forvet, sarı-lacivertlilerin formasını giymek için sabırsızlandığını söyledi.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan yıldız basketbolcu, "En üst seviyede basketbol oynanan, büyük hedefleri olan bir kulüpte oynamak istiyordum. Bir çok takımdan teklif aldım. Gerek NBA gerekse Avrupa'dan... Fenerbahçe tam aradığım nitelikte bir takım olduğu için onları seçtim. Tutkulu bir ekip. Obradovic gibi koçları var. Geçen sene final four oynadılar. Dolayısıyla başarıya açlar. Bu sezon hedefimiz Euroleague'i kazanmak olacak. Burada önemli bir görev alacağım için çok ama çok mutluyum" dedi.

'Gherardini ikna etti'

Ülkesi İtalya'dan da teklif aldığını ancak geri çevirdiğini belirten 27 yaşındaki basketbolcu, Fenerbahçe Ülker'in İtalyan Genel Menajeri Maurizio Gherardini 'nin transferde büyük rolü olduğunu söyledi: "Beni arayan kişi Gherardini oldu. Bu davranışı beni onurlandırdı. Tüm basket dünyasının saygı duyduğu önemli bir yönetici. Beni ikna etmek için çok fazla uğraşmasına gerek kalmadı. Sonuçta aynı dili konuşuyoruz. İstanbul ve diğer konular hakkında bilgi verdi. Ben kişisel olarak kendisiyle hiç çalışmadım ama Bargnani ve Mordente gibi oyuncular onunla çalıştı ve hakkında çok güzel şeyler söylemişlerdi".