Aykut Kocaman, Fenerbahçe'ye ikinci kez teknik direktör olarak katılmadan önce, NTVSpor'daki bir futbol programında total futbol anlayışına sahip bir takım yönetmeyi sevdiğini, takımların defans ve hücuma aynı katkıyı vermesi gerektiğini söylemişti.

Total Futbol, Rinus Michels'in yarattığı, Johan Cruyff'un geliştirdiği bir oyun düzenidir. Defans çizgisi agresif bir şekilde ileridedir, kanatlar bireysel olarak yeteneklidir, daima hücum düşünülür, kanat sistemli 10 numaralı bir oyun planı vardır.

Ancak, Aykut Kocaman dizilimin defans hattını kötü ayarlamış olacak ki stoperler çakılı oynuyor, orta sahanın atacağı pas zora giriyor, bekler ve kanatlar birbirine çarpıyor!

Aykut Kocaman hakkındaki taraftar görüşleri ise hiç iyi değil. Çok sayıda taraftar isyan bayrağını ha çekti ha çekecek. Özellikle Giuliano'yu kanat olarak kullanması, çift forvet oynamaması hakkında eleştiriler yağıyor ancak Kocaman hiç oralı gibi değil, Milli Takım arasından sonra taraftarlar nasıl bir Fenerbahçe izleyecekler, bilmek bile istemiyorlar!