Yaptığı birbirinden flaş transferlerle yaz aylarına damga vuran Fenerbahçe, bu hamlesinin karşılığını fazlasıyla alacak gibi duruyor.

Sarı-lacivertli taraftar dün satışına başlanan yeni sezon formalarına daha ilk günden büyük ilgi gösterirken, Şükrü Saracoğlu’na geçen yıl seyirci çekmekte zorlanan yönetim bu problemi de gidermiş görünüyor.

Kadıköy’de derbiler hariç tüm maçlarını boş tribünlere oynayan Fenerbahçe Nani, Van Persie, Fernandao, Kjaer, Souza gibi önemli transferler sonrası taraftarını geri kazanırken, kombine satışlarının yüzde 80 arttığı öğrenildi. Geçen sezon 11 bin kombine satan yönetimin şu an 19 bin 100 rakamına ulaştığı, Başkan Aziz Yıldırım’ın bu ay sonuna kadar 35 bin rakamını yakalamayı hedeflediği belirtildi. Yıldırım’ın tüm tribünleri taraftara açmasının da bu patlamada önemli rol oynadığı kaydedildi.

Yüzde 10 zam


Bu arada bundan önce 1 yıllığına peşin satılan locaların, şimdi 2 yıllığına verildiği ve hepsine peşin alıcının çıktığı ifade edildi. Boş loca kalmazken, birçok üyenin yer bulamamaktan şikayet ettiği öğrenildi.

Kulüp maç biletlerine bu sezon %10 oranında bir zam yapmayı planlayan Fenerbahçe Kulübü’nün, hem bilet, hem de ürün satışından ciddi bir gelir elde edeceği belirtildi.

*Skorer