Mesut Özil'in amcası Cevdet Özil, yeğeninin Türkiye'de futbol hayatına devam etmesinin kendisini ve hemşehrilerini mutlu edeceğini söyledi.

Türkiye'de lk defa Levent Ümit Erol'un özel haberiyle duyrulan transfer haberi, Mesut'un memleketi Zonguldak'ın Devrek ilçesinde de heyecana neden oldu.

AMCA ÖZİL: BİR GÜN FENERBAHÇE'DE YA DA TÜRKİYE'DE OYNAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Mesut Özil'in amcası Cevdet Özil, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuyla alakalaı açıklamalarda bulundu.

Yeğeniyle her zaman gurur duyduğunu ifade eden Cevdet Özil, Fenerbahçe'ye transfer olması durumunda mutluluk duyacağını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Çok gurur verici bir şey. Kendisi Avrupa'da oynarken. Bir gün Fenerbahçe'de ya da Türkiye'de herhangi bir takımda futbol oynayacağını söylemişti. Mesut, Türkiye'de Devrek'te ve köyde sevilen birisi. Tüm Müslüman aleminde sevilen birisi. İnşallah gelir oynar Türkiyemizde. Kendisine başarılar dilerim. Bende mutlu oldum. Devrek halkı Mesut'u çok seviyor. Buraya geldiği zaman herkes güzel karşılıyor. O da Devrek'i, köylüsünü ve halkını çok seviyor."

ÇETİN BOZKURT: YILLAR ÖNCE FENEBAHÇE FORMASI İMZALARKEN 'İŞTE BU' DEMİŞ

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da ilçe şehir stadyumunun bulunduğu 'Mesut Özil Caddesi' 'nde açıklamalarda bulundu.

Kendisinin de bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirten Bozkurt, "Devrekli olduğunu hiçbir zaman unutmayan, Müslüman olduğunu hiçbir zaman unutmayan ve bununla ilgili bedeller de ödemiş bir hemşehrimiz. Ben de Fenerbahçeliyim. Benim için ayrı bir mutluluk oldu. Yıllar önce Devrek'e geldiğinde Fenerbahçe forması imzalatmıştım. Bana 'işte bu' demişti. Kendisi Devrekli olmanın gururunu yaşıyor. Biz de onunla gurur duyuyoruz" diye konuştu.