Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Erzurumspor'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardında Yunan basınında flaş bir iddia ortaya atıldı.

Bu sezon Sarı Lacivertli forma ile kritik gollere imza atan Pelkas, takımının zirve yarışında kalmasına önemli katkı sağlamış ve bu sayede, Avrupa'nın önemli kulüplerinin radarına girmeyi başarmıştı.

Yunan medyasında da sıkça Pelkas haberleri, manşetleri süslerken, yıldız ismin attığı golleri eski kulübünün ilgiyle takip ettiği belirtildi.

Pelkas'ın eski takımı PAOK'un, Fenerbahçe ile yaptığı anlaşmada 'Transfer olursa bonservis ücretinin %20'si PAOK'a gider' maddesi koyduğu öne sürülmüştü.

Sarı Lacivertli kulübün 1.6 milyon euro bedelle renklerine bağladığı Pelkas'ı, PAOK'lu yetkililerin ilgiyle takip ettiği ve transferiyle de yakından ilgilendiği ifade edildi.

Öte yandan Yunan futbolcu Pelkas'ın Rus kulüplerinin radarında olduğu ve Rubin Kazan'ın yarı dönemde Fenerbahçe'ye yıldız futbolcu için 7 milyon euro teklif ettiği iddialar arasındaydı.

Fenerbahçe'nin, Pelkas'ın bonservisini 15 milyon euro olarak belirlediği ve bu rakamın altına asla satmaya yanaşmayacağıda çıkan haberler arasında.

Pelkas, bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı toplam 39 maçta 10 gol 8 asistlif performansa imza attı.

Kaynak: Fotomaç